Кралят на попфолка разказва за новата си песен.

Азис, който преди броени дни представи новата си песен „Циганче“, заговори за ромската интеграция. Той признава, че песента е създадена по действителен случай в неговия живот. „Седмица след като ми се случи, аз влязох в студиото и записах парчето „Циганче“. Някой ме засегна без да иска. Не ме боли, леко се засмях и продължих да си върша работата. Винаги черният остава черен и никога няма да бъде бял“ – казва певецът.

„Един от начините да бъдем интегрирани в това общество е да се смесим с тях. Вярвам, че смесените двойки ще докарат успех на тази идея. Смесването на двойките е най-силният и бърз начин да бъдем интегрирани към това общество” – заяви той пред „Здравей, България“ по NOVA.

 

Според него трябва да има повече двойки българи-роми. Тази тема е засегната и в новата песен на изпълнителя.

В предишното му видео участваше актрисата Цветана Манева, а тук можем да видим джаз певицата Рут Колева, известна като критик на попфолка.

„Харесвам я! Много я харесвам, защото просто е Рут Колева и е всичкото това, което не съм аз“ – подчерта Азис  и добави: „Тя е бяла, занимава се с култура“.

„Рут Колева, смела си и в това е най-голямата ти сила! Ако някой ми беше казал, че един ден ще те целувам и милиони хора ще ни видят. Щях да го обявя за луд. Толкова си талантлива, красива и силна! Love you“ – написа певецът в социалната мрежа.