Арменският актьор Давид Гарибян: Не изключвам Ким Кардашиян да дойде в България

0
1262

Специалист по приложна механика, който никога не е използвал инженерната си диплома. По ирония за съдбата през 2009-та участва във фестивала „Най-добър модел на света ХХII“ в София и това преобръща живота му. Завършва Ереванския педагогически университет и става магистър по „Режисура на масови събития“. Задълбочено изучава значението на сценичните костюми.

През 2001 представлява Армения на междунаредния фестивал за модели и дизайнери в Испания. През 2011 година е победител в надпреварата за „ Mister Fesion Universal“ , в който се състезават модели от 111 страни в света.

В конкурса „Топ модел на света“ в Бургас е в журито и снима филм, излъчен в Армения и САЩ. Вече 7 години Давид Гарибян е актьор в Националния академичен театър за опера и балет в родината си Армения. Казва, че в него заедно живеят: инженерът, моделът, режисьорът, актьорът и най-вече продуцентът.

 

– Господин Гарибян направихте четири филма за българската мода. Как у вас се породи този интерес?

– Причината е запознанството ми с Наско Лазаров, притежаващ особен талант в организирането на събития, свързани с висшата мода. Дойдох в България, за да снимам международния фестивал на модата „Sofia fdsion week“. Пред камерата ми попадна всичко най-интересно: модели, певци, знаменитости…

Филмът е в четири части и трябваше да се излъчи този месец в ереванската телевизия. Намеренията бяха арменските дизайнери да видят грандиозността на събитието и решат да участват в него. За съжаление пандемията от коронавирус обърка плановете ни, но чакаме най-добрия момент, за да излъчим филма.

– Много личности и събития свързват двата ни народа… Какво се знае за България в Армения?

– Имаме сходна историческа съдба. Подава ли сме си ръка в решаващи моменти. Доколкото ми е известно с усилията на византийската императрица Теодора Мамикоян, е провъзгласено християнството в България. Почти всички ваши владетели са били свързани с арменските царски дворове.

Легендарният пълководец Антраник Озанян се е сражавал в Балканската война и неговият подвиг е признат у вас. В наши дни видната журналистка Цветана Паскалева се е посветила на карабахското движение, в защита на интересите на арменския народ.

-А какво се знае за големия наш поет Пейо Крачолов Яворов?

– Знаем, че той е бил стороник за нашата независимост, написал е знаменитото си стихотворение „Арменци“. Вече петдесет и четири години 131 –во училище в Ереван носи неговото име. През 2008 година в знак на признателност към делото на поета бе пусната пощенска марка с негови лик.

– Познавате ли някои от известните арменци в България.

– От родителите си съм чувал за Силви Вартан и известния компоизтор Вили Казасян. У нас обичат Хайгашот Агасян и мага Антраник Арабаджиян-Астор. Разказвали са ми за продуцента Магардич Халваджян и за младия певец Рафи Бохосян…

– Срещали сте се и със световната знаменитост Ким Кардашиян. Какво бихте разказали за нея?

– Тя е една от най-влиятелните личности на нашето време. Има над 240 милиона последователи в социалните мрежи. Родена е през 1980 година в Лос Анжелис в много богато семейство. Има арменски, холандски и шотландски корени. Баща й Роберт е адвокат, а майка й Крис е продуцент и телевизионна водеща. След развода си с Роберт, който по-късно почива, Крис се омъжва за известен лекоатлет.

Ким има две сестри и брат. В детството си бъдещата звезда живее в разкош, на шестнадесет й купуват много скъп автомобил, но на осемнадесет родителите й казват, че вече трябва да се оправя сама. Като малка тя иска да стане учителка, по-късно работи като стилистка на Парис Хилтън.

– И се прочува и с многобройните си бракове…

– Омъжвала се е три пъти. За първи път минава под венчило на 19 години. Вторият й брак с баскетболиста Крис Хамфрис продължава 72 дни, преди шест години среща рапъра Крис, сватбата е във Флоренция. Има общо четири деца, две от които са родени от сурогатна майка.

През 2007 е трета в списъка на най-желаните красавци на „Плейбой“ , пред нея са само Марлин Монро и Памела Андърсън. Нейна восъчна фигура има в музея на мадам Тюсо. Кумир й е Дженифър Лопес. Срещала се с президента Тръмп, с когото са обсъждали реформата в затворите. Дори е успяла да освободи три жени и да ги заведе в Белия дом.

– Идвала ли е Кардашиян в Армения?

– Да. За първи път дойде със сестра си Кане и дъщеря си Клое през 2015 година. Предружаваха я десетки репортери от най-големите световни медии. По- късно в в Лас Вегас, на концерт на Шер, двете огласиха желанието си да ни посетят заедно. През 2019 Ким Кардашиян участва в работата на конференция, свързана с новите технологии. В Ереван тя сподели своя опит и разказа за пътя си към успеха. Тогава тя и сестра й кръстиха децата си в наша църква и им дадоха арменски имена.

– По повод на това интервю вие споделихте, че сте говори с Ким. Възможно ли е тя да дойде в България?

– Наистина говорихме за това. Не мога да обещая веднага, но не го изключвам.