Синът на Валери Божинов и Алисия упорито върви по стъпките на баща си и вече е готов да се пробва с испанския гранд „Реал” (Мадрид).

12-годишния Валери — младши замина на тренировъчен лагер в „кралския клуб” и ще остане там цели 7 дни. Ако младият футболист се представи добре на лагера и привлече вниманието на треньорите, може и да получи покана да остане.

Валерко вече помоли приятелите си в социалните мрежи да му стискат палци за успех, пише „България днес”.

Родителите на младия спортист са се изръсили с най-малко 10 000 лв, за да може синът им да се подготвя с треньорите от школата на „кралския клуб”. Само курсът струва около 3795 долара, а към него не влизат допълнителни такси, които са на стойност още около 1000 долара.

В пакета не са включени и самолетните билети.

За дните на лагера Валери — младши ще има пълна тренировъчна програма, както и юношите на „Реал”. Заниманията ще бъдат водени от треньори на най-успешния европейски клуб. Освен това малкият футболист ще получи и 10 часа езиково обучение по английски и испански.

Синът на Божинов получава и пълна екипировка от клупа–екип и раница. А накрая ще се прибере и със сертификат.

Бонус за всички участници в лагера е и разходка на Мадрид, като тя ще включва посещения на различни музеи, тур на „Сантяго Бернабеу”, както и кратка визита до „Сиудад Реал”–тренировъчния център на първия отбор на „кралския клуб” във Валдебебас.

Божинов — младши е настанен и в специално изградения комплекс „белия балет”, който е към базата на Европейския университет в Мадрид.

Децата са по две в стая, като Валерко ще бъде с най-добрия си приятел Дарин, син на приятелка на Алисия. Лагерът се намира на 19 километра от Мадрид и предлага всички удобства.

Стаите са с бани, климатици, безжичен интернет. В комплекса се разполагат още ресторант, кафене, многофункционална спортна зала, тенис кортове, четири тренировъчни терена, два нормални терена, четири сгради със съблекални и две зали за физиотерапия, синтетично футболно игрище, писта за лека атлетика и игрище за плажен волейбол.