Брад Пит се е снимал в десетки филми и макар и вече да не прилича на момче от плакатите, за него мечтаят фенове от цял свят. Въпреки това актьорът каза, че с годините предпочита да предаде щафетата на по-младите, съобщи в. „Дейли мейл“.

Затова и напоследък Брад Пит рядко се снима във филми.

Предпочитам да съм зад камерата като продуцент. Това доста ми харесва. Все по-малко работя. Наистина вярвам, че това е за по-младите. Не че няма значими роли на по-възрастни. Просто чувствам, че самата игра е такава. Всичко става естествено. Като естествен подбор“, казва Брад Пит пред австралийското издание на сп. „Джи Кю“.

В снимките към интервюто Брад Пит е облечен спортно. Личи си, че не е млад, но е привлекателен, с уверена усмивка и малко по-дълга коса. Е, не е момчето от филма „Телма и Луиз„, който го направи световноизвестен през 1991 г., отбелязва „Дейли мейл“.

372599 01: Brad Pitt Stars As Joe Black In Universal Pictures Recent Release „Meet Joe Black“. Pitt Stars Along With Anthony Hopkins, Claire Forlani Under The Direction Of Martin Brest. (Photo By Getty Images)

Брад Пит притежава продуцентската компания „План Би ентъртейнмънт“ и вече има впечатляваща кариера зад камерата. Той е продуцент на филми като „Лунна светлина„, „Окча„, „Селма„, „12 години в робство„, „Кешбол„, „Дървото на живота„, „Яж, моли се и обичай„.