“Всичко е възможно, когато човек иска достатъчно!” са думите на Веси, след като победи безапелационно на финала

22-годишната Веселка от село Борима е големият победител в 5-ия сезон на риалити формата „Фермата: Нов свят“ и си тръгна със сумата от 100 000 лв. след оспорван финал.

На 6 септември 20 авантюристи се впуснаха в това приключение с единствената цел да създадат един нов свят между бедни и богати.

След три месеца, изкарани в сурови условия, само четирима стигнаха до големия финал – Маргарита Христова, Веселка Маринова, Красимир Джунов и Сами Хоссни ще застанат един срещу друг в битка за голямата награда.

Освен битките друг важен компонент за победата бе и зрителският вот, обявяван в проценти. Регламентът гласеше, че 1% от гласуването на зрителите се равнява на 1 точка.

 Финалистите на "Фермата: Нов свят" - Сами, Марги, Веселка и Краси

След жребий с плоско дървено парче с кръгла форма, чиито страни бяха червена и синя, стана ясно, че мъжете ще открият финала с битката си.

Първата битка започна с игра, по време на която в рамките на 7 минути двамата финалисти Краси и Сами трябваше да се освободят от верига, омотана около парче дърво, да разковат сандък, от който да вземат ключ. С въпросния ключ да се освободят от веригата, след което с кобилица с две кофи вода трябваше да достигнат по дъска до мрежа, която да разкъсат, да преминат през дупката и да занесат водата до специален съд.

26,8 кг бе количеството вода, която Красимир успя да напълни, но Сами буквално смачка конкуренцията със своите 42,1 кг. Сами поведе с резултат от 10 точки срещу 3 за Красимир.

Дойде редът на Марги и Веселка да премерят сили. 21,850 за Марги и 36,90 за Веселка, с което младата дървосекачка поведе с резултат 10 на 3.

Веселка
Втора битка

Отново Краси и Сами стартираха първи. Първо трябваше да срежат дъска с трион, след това да разцепят с брадва греда, да освободят ключ, с който да отворят сандък с пъзел и да го подредят. Мачото от Испания успя да подреди първи пъзела. И резултатът по точки при мъжете стана равен – 40:40.

По време на първата битка Веселка се контузи и лекар уповести преди началото на втората битка, че тя има порезна рана на три пръста на ръката и съмнение за скъсано сухожилие, което не позволява да си вдига нагоре безименния пръст. Веселка каза, че изпитва болка, но няма да се откаже и с впусна във втората надпревара. Тя успя с бързина да надвие Марги и да приключи първа с подреждането на пъзела. И резултатът стана 60:20.

След този етап всеки от финалистите имаше възможност да агитира зрителите в рамките на 20 секунди. Преди това показаха процентното съотношение на силите, като 53% бяха за Сами, а 47% за Краси. При дамите това не беше направено, тъй като разликата бе повече от 10%.

Веселка с чека от 100 000 лв.

Какво казаха четиримата финалисти преди големия финал

„Предаването ме промени доста. Това беше пътешествие, което ме накара отново да преоткрия себе си – че съм още щура, мечтателка. Мечтая все по-силно за нови изживявания“, сподели пред bTV Маргарита сутринта преди финала.

Другата финалистка от нежния пол – Веселка Маринова, сподели:

Влязох с нагласата, че искам да стигна до края на това предаване. Когато видях толкова силни хора, малко ми се с Снижиха очакванията. Беше ми много притеснено през цялото време. Голяма емоция.“

„За мен най-важната стратегия беше да бъда изцяло себе си. Успях през цялото време да бъда себе си и се надявам да съм дал позитивен пример със своето държане“, каза Сами Хоссни.

„След излизането ми от „Фермата“ животът ми се промени, както и начинът на мислене. Преосмислих доста неща и е време да се замисля за семейството и по-сериозни неща“, сподели Красимир Джунов.

Всички участници във "Фермата: Нов свят"