Войната с големите продуцентски къщи и медии започна

Старозагорският рапър Христо Христов, от дуета “Зипо и Слаш“, бе прострелян и откаран по спешност в болница. Това не е поредното разчистване на сметки, а е сцена от премиерния епизод на първия хип-хоп сериал в България “Лъжливи рими“, в който той играе една от главните роли.

Сериалът започва с това, че рапърът лежи безпомощен на земята, облят в кръв, но кой е поръчал покушението и защо се стига до там, тепърва ще разберем. Премиерата на сериала бе на 12 септември, по телевизия Евроком, а на следващия ден се излъчи и по музикална телевизия BOX TV, които са основни партньори в разпространението на продукцията.

“Лъжливи рими“ отразява българската реалност – корупцията по високите етажи, фалшивите новини, платените медии, беззаконието и липсата на ценности. Сериалът се състои от 12 епизода, като се предвижда и 13-ти бонус, който ще се заснеме непосредствено след излъчването на последния и ще даде развръзката на сюжета.

Сценарият е вдъхновен от действителни лица и събития и разказва за двама приятели – богато и бедно момче, които се борят с всички сили да се превърнат в хип-хоп звезди, но на цената на много лъжи и измами.

Това е първият игрален сериал, който се продуцира от компании извън София и в който актьорския състав е изцяло от нови или недоказани имена в киното и телевизионните сериали. От екипа на “Лъжливи рими“ споделиха, че започват война за рейтинг и имат амбицията да преборят големите продуцентски компании и медии в страната.