Френският продуцент Гаел Бонел – Санчес разкри, че е зарязал футбола, заради киното.

„Роден съм в Южна Франция, след което се установих в Париж. Бях футболист като тинейджър. На 14-15-годишна възраст играех в професионалната лига на Франция и ми се налагаше да пътувам много. Няколко години по-късно, около 19-20-годишна възраст, реших да спра с футбола, защото вече бях изживял тази своя мечта. Дотогава всичко в живота ми бе свързано само с футбола, аз наистина много го обичах. Мениджърът ми ми предлагаше да продължа да играя в Албания или друга страна на Балканите, но аз исках кариера по-скоро в Англия. И това беше знак за мен, че трябва да направя нещо различно“, разкрива Гаел и допълва:

„Мечтаех си за филми по това време. И така заминах за Испания с еднопосочен билет, беше ми трудно, всички ми казваха, че да се занимавам с телевизия е невъзможно, защото милиони хора го искат. Но аз все пак реших да следвам мечтата си и постигнах успех много бързо. Започнах работа в „Ендемол Продакшън“, едно от големите имена в Европа. Знаех, че трябва да придобия умения и затова слушах всички и всичко, за да набирам все повече и повече знания. След 6-7 години там, реших да създам моя собствена продуцентска компания, за да бъда свободен да правя това, което искам“.

Г-н Санчев създава продуцентска компания в Холивуд и прави парти в Лос Анджелис. Там се срещна с режисьора Жан-Кристоф Комар, познат само като Питоф. Той е режисирал филма „Жената котка“ с Холи Бери. Той е и първият, който е режисирал филм в HD формат. Питоф му дава приятелски съвет и му казва: „Гаел, ако искаш да направиш свой филм, пълнометражен с голям бюджет, трябва да отидеш в България, защото там познавам хора, които могат да те съветват. По-евтино е, а качеството е на много високо ниво“. Тези думи карат Гаел да си вземе самолетен билет за България. „Знаете ли, много хора често ме питат – какво правиш в България, имаш пари и можеш да живееш навсякъде по света. Но не разбират, че хората променят мечтите си непрекъснато и си мислят, че успехът е по-бърз, ако са във Франция, например. Но, не е точно така. Искам да кажа още и че в България са направени едни от най-добрите киностудия в цял свят. Имате страхотна природа. България е просто фантастична“, твърди френският продуцент.