Срещаме се с Даниел Димитров от „Daniel Dido Production“, с който талантливата певица Роксана работи по последното си музикално предложение, а именно „Mashup Love’s Ballads“, който се появи преди дни.

Любопитното тук е, че Дидко, както го нарича тя е нейният първороден син, който по всичко си личи, че има реалната възможност да надмине майка си по успехи.

Здравей, Дидо. Много ни е приятно, че се срещаме с теб. Благодарим ти, че прие нашата покана. От колко годишен се занимаваш с музика?

– Здравейте. Аз благодаря за поканата. И съм щастлив, че точно на теб ще дам първото си интервю. Занимавам се с музика от 8 годишен. На толкова бях, когато мама ми купи първият синтезатор. Когато тя ходеше по музикални студия ми беше много интересно и тогава се вдъхнових. За няколко години обаче бях замръзил вдъхновението си. Преди 2 години започнах да се уча да правя аранжименти. Бях на 16 в този момент.
Много исках да направя песен на мама. Тя е моя майка, но е голяма певица. И подхождам с голям респект към нея.

Ние знаем историята, но ти помниш ли кой музикант пръв ти сложи пръстите на пианото?

– Да, разбира се. Иво Моллов – Гугутката. Много съм сантиментален към него. Той е мой учител. И е човекът, който ми обръщаше много музикално внимание, като малък. Много съм му благодарен и винаги ще го обичам.

Каква майка е Роксана?

– Съвременна и прекрасна. Винаги ме е разбирала и подкрепяла. И винаги ми е давала най-правилните съвети. Всъщност, тя и като човек е прекрасна.

Лесно ли се работи с нея?

– Амии.. как да ти кажа?  Да, лесно е, но е напрежение, защото е голяма певица. Да не забравяме, че тя е цуцуманка. Ти най-добре знаеш и ме разбираш. Когато става въпрос за работа при тях няма роднински връзки. В студиото не сме „майка и син“. Много е взискателна. Не можах да повярвам, че машъпа и хареса.

Сам ли работи по машъпа или някой ти помагаше?

– Чисто там. Дори я напътствах кое как да изпее. Много и благодаря, че ми се довери.

Готов ли си да създадеш първата си авторска композиция за нея?

– Мисля че да. Дори вече има такава песен. Още обаче работим по нея.

Знаеш ли какво те чака, ако не и направиш хит?

– Амии какво да ме чака? Ще покрещи малко и ще и мине (смее се). Дали парчето обаче ще стане хит е Божа работа. Нали знаеш – дадено парче за нас може да е хит, но хората да не го приемат. И обратното – за нас да не е добре, а да се хареса. Всичко е в ръцете на Бог.

Много колеги музиканти и изпълнители те поздравиха за машъпа. Този факт, кара ли те да се гордееш със себе си?

– Прекалено рано е да съм горд със себе си. Да се хваля също. Тепърва прохождам. Моите първи стъпки са оценени, за което благодаря. Но е рано още да кажа за себе си каквото и да е било. 

Кой е твоят идол?

– Трима са. На първо място е моят чичо Силвестър. От него се уча много и съм му голям фен.

Иво Моллов, който споменахме по-горе и Даниел Ганев, разбира се.

Какво ще пожелаеш на нашите читатели? 

Пожелавам да са здрави и да слушат хубава музика, а ние ще се погрижим да създадем такава.