Първият по рода си „Elenite Adventure RnB Festival” направи фурор на Черноморието и даде заявка да се превърне в най-мащабното събитие през следващите години. Организаторите се бяха постарали купонът да започва в 16 часа и да приключва в ранни зори. На 6-и септември голямата звезда Уили Уилям остави без дъх хората на фестивала, на следващия ден американските звезди от ONYX продължиха да държат темпото, а емоциите ескалираха на последното парти, където 100 кила взриви публиката със своите хитове и оригинално сценично присъствие.

Организаторите от „Event Academy” преживяха кризисна ситуация още през първия ден на фестивала. Уили Уилям изпусна полета си за България и настъпи суматоха сред всички на терена. Причина за това е закъснение на предишния му полет от Мавритания до Париж, откъдето е трябвало да се качи с екипа си на самолета за България.
Организаторите светкавично реагирали на възникналия проблем и направиха всичко възможно да му осигурят друг по-късен полет. Световната звезда успя да пристигне на фестивала на Елените навреме и никой, освен организаторите, не научи за кризисната ситуация по-рано.
С Уили Уилям бе дадено началото на 3-дневния маратон в курортния комплекс. А на следващия ден американските звезди от ONYX продължиха да радват феновете на рап и хип-хоп музиката, чиято основна цел бе да се забавляват през цялото време.
На афтър партито пък се появи тийнзензацията Дара, заедно с младежка компания. Тя се качи на сцената и показа танцувални умения, с които изненада колегите си от група ONYX и лично я поздравиха. През силната музика се промъкваха слухове, че Дара е предпочела фестивала, вместо да прекара последни два дни с гаджето си Константин Трендафилов – Папи Ханс, който е участник в новия сезон на „ВИП Брадър”.
Първите две вечери наш репортер забеляза и Джулиана Гани в компанията на новия си любим Илиян Найденов.

Двамата бяха подбрали тематични за партитата тоалети и през цялото време не спряха да танцуват и да приковават всички погледи към себе си. Бобо също се забавляваше и се радваше на колегите си на сцената.
Безспорно 100 кила бе най-чаканият и за секунди вдигна градуса на настроението. Изпя едни от най-големите си хитове, но често гласът му бе заглушен от екзалтираните викове на разгорещената публика.
Десетина мотористи пък придадоха допълнителна тежест на фестивала, фурсирайки своите мощни машини от сцената. Само преживелите го знаят как кожата настръхва от рева на мотор.
Първият по рода си фестивал на Елените се получи по-добре и от очакваното. Организаторите са нахъсани и за следващата година, когато се надяват да надминат тазгодишния успех и да поканят повече и още по-големи звезди. Тяхното желание е фестивалът да се превърне в традиция и почитателите на този стил музика да имат своето време за зававление – да избягат от сивото ежедневие и познатите физиономии и да се присъединят към една 3-дневна приказка, която остава в съзнанието незабравими спомени за едно вълнуващо преживяване.