В първи епизод от вокалните двубои шест дуета ще излязат на сцената.

В битката за „глас на България“ със своето експертно ноухау се впускат Деси Слава, Мария Илиева, Стефан Вълдобрев и Орлин Павлов. 48 талантливи изпълнители влизат в следващия етап на „Гласът на България“ по bTV.

В първия епизод от вокалните двубои в неделя вечер шест дуета, избрани от треньорите, ще излязат на сцената. Те ще се борят за своето място в най-гледаното музикално шоу. От 14 април всеки един от треньорите ще стартира вокалните двубои с по 12 участници, които ще раздели по двойки. Талантите ще получат подкрепата и съветите и на известни гост-треньори.
В началото на вокалните двубои Камелия, Михаела, Графа и Иван Лечев ще имат тежката задача да се разделят с половината си отбор. Битката ще бъде изключително напрегната и за самите участници. Тази година всеки от треньорите ще има право само на една-единствена кражба на изпълнител от друг отбор.
Стефан Вълдобрев влиза в най-гледаното предаване като гост-треньор в отбора на Иван Лечев. Двамата ще поведат към гладиаторската музикална битка едни от най-мощните гласове от отбора на Лечев.
Към отбора си Михаела Филева е поканила помощник и вдъхновител на таланти в лицето на своя колега и приятел Орлин Павлов. Още в първия епизод от вокалните двубои поп певицата ще преживее изключително емоционално раздялата с първия отпаднал участник от нейния отбор.
Един от най-добрите изпълнители в попфолк жанра – Деси Слава, ще се присъедини към отбора на Камелия. Деси Слава определя ролята си на гост-треньор като голяма отговорност. Първата задача за участниците на Камелия ще се превърне в истинско предизвикателство за двама от най-колоритните й таланти.
С намерение да помогне на Графа да спечели короната в Сезон 2019 в шоуто влиза и поп дивата Мария Илиева, която ще бъде в ролята на гост-треньор в „Гласът на България“ за втори път.
Дали някой от треньорите ще се възползва от единствената позволена кражба на този етап в шоуто, за да направи успешен трансфер на участник от отбора на свой колега в журито? Предстои да разберем в неделя вечер.