Певицата Дивна отива на съд заради произшествието, при което тя се размина без наранявания, но нейната спътничка – манекенката Кристин Илиева пострада тежко – и двата й крака бяха счупени и известно време беше в медикаментозна кома. Тя все още се възстановява от тежките травми, претърпяла е поредица от операции у нас и в Турция, пише posredniknews.com.

Обвинението срещу Дивна е за това, че на 12.03.2018 г., на път Бяла-Ботевград, в близост до с.Българене, община Левски, област Плевенска, при управление на лек автомобил марка “Тойота“, модел “Корола“, нарушила правилата за движение, установени в Закона за движение по пътищата, като управлявала МПС със скорост 124,42 km/h. при ограничение на скоростта извън населено място – 90 km/h и по непредпазливост причинила на Кристин Илиева. средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

Обвиняемата и нейна приятелка пътували от гр.Русе за гр.София, като автомобила бил управляван от Дивна. На път Бяла-Ботевград, в близост до с.Българене, на прав и хоризонтален пътен участък, обвиняемата като управлявала автомобила със скорост 124.42 км.ч., предприела изпреварване на друг автомобил.

При маневрата възприела приближаващ насрещно движещ се товарен автомобил и завъртяла волана, за да се прибере в лентата си за движение. При високата скорост на движение и неправилни технически действия на водача автомобила нарушил напречната си устойчивост, поднесъл и се блъснал в мантинелата. В резултат на удара по автомобила настъпили деформации и телесна повреда на пътника на предната дясна седалка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.