Неудобен за малцина и обожаван от мнозина, Силвестър Матеев – Силвър, поема сам по пътя на създаването на музикална империя, която правилно да преразпредели музикалният пазар в страната.

Маниака създава лейбъл наречен „Fantasy Group Media“ и малко след това, създадените представи за „музикален продуцент“ в България биват разбити на пух и прах.

Потърсихме Силвър за интервю, за да разберем защо всъщност е толкова „неудобен“ на така наречените „големи риби“.

Разбираме се да се видим в музикалното студио на FGM, където наред с дневните си ангажименти Господин Матеев намира време и за нас.

– Как успяваш да съчетаваш участията и ангажиментите с това да си със своето семейство?

Трудно. Често пъти дори са лишени от мен и моето присъствие. Имам благословията да имам страхотно семейство, което да мечтае и копнее наравно с мен и да проявят разбиране, когато ме няма.

– Имало ли е моменти в кариерата ти в които си искал да се откажеш от музикалната си кариера?

Никога. За мен музиката е всичко. Тя е моят живот. Ако се откажа от музиката, означава да се откажа от себе си. А, да се отказвам не ми е в стила.

– Как успяваш да привлечеш доказани изпълнители недоволни от бившите си продуценти в твоята музикална компания?

Не ги привличам аз. Привлича ги музиката, която правя най-вероятно.

Няма да крием от Вас, че до този момент Силвър отговаряше сякаш попълва лексикон – с по една-две думи и бързичко. Дали защото въпросите не бяха достатъчно интересни или пък искаше по-бързо да си тръгнем – остава само да гадаем. Но със следващият ни въпрос го разприказвахме. Вижте:

– Всяка музикална компания или лейбъл има своите минуси и своите плюсове. Какви са твоите плюсове, но кои са минусите във фирмата?

Всяко нещо си има плюсове и минуси. И при нас е така, нормално е, човешко е. Плюсовете са, че ние не сме, като така наречените “продуценти” в България. Тук “продуцент” означава да взимаш от даден артист определен висок процент, без дори да си вложил в него. Да се извиват ръцете на изпълнителите не е нормално. Ние влагаме в нашите изпълнители – време, ресурс, труд. Имаме за цел да преразпределим музикалният пазар. Искаме да променим и обърнем народа към качествените музиканти, качествената музика, към истинският талант. Не случайно в момента думичката „революция“ и „Fantasy Group Media“ са с едно и също значение. Искаме и най-вече можем да променим музикалият свят. Стига с този монопол. Не казвам, че ще е лесно, изобщо дори не съм с тази нагласа, нито пък, че ще стане от днес за утре. Казвам само, че ще го направим. За огромна радост, творчеството на FGM има страхотни фенове, които ни подкрепят и ни дават сили и стимул. Нещата трябва да се променят именно, заради аудиторията. На тях им писна от разголени красиви тела, които с музикален „талант“ напрягат ухото. Съжалявам, че се изказвам грубо, но е точно така.
Минусите ще ги обсъдим друг път (смее се).

– В една музикална компания, всеки изпълнител иска да е най-актуалният сам по себе си, той е готов да прави интриги, скандали и какво ли още не . Имал ли си подобни ситуации и как реагираш ?

– Имали сме. Преди всичко залагаме на музиката и гледаме да сме професионалисти. 

– Има ли недоволни от това,че съпругата ти Ева-Марти е най-успешният изпълнител на фирмата до този момент ?

Аааа, това не знам. Трябва да попитате изпълнителите. Но се съмнявам. Ние сме един екип, даже смело мога да кажа семейство. Не е успешна само тя, Мънки е другият успешен наш кадър, Наси – също. 

– На този етап, когато имаш музикален лейбъл, ако изпълнител/ка от друга музикална компания ти предложи дует, би ли се включил?

Ако преди всичко е в интерес на FGM.

– В какви отношения си с Теди Александрова?

– Интересни. Ха ха

– Напоследък доста се разшумя, че Цветелина Грахич и Стефани са част от твоята музикална компания. Ще потвърдиш ли?

Работим заедно… за сега.

Сърдечни благодарности на Силвестър Матеев – Силвър и екипът му за отделеното време. Задавайки въпросите си към него, ние си отговорихме на въпроса „Защо е толкова неудобен Маниака?“, а отговорът е лесен „Защото не се страхува!“.