Тя е на 24 от плевенския край. Истинското и име е Денислава, но всички я познават като Диона (Diona).

Родена под знака на зодия „Близнаци“ и типично за тях, те умеят винаги да приковат вниманието върху себе си. 
Следва „Политология“ във Великотърновският университет. От скоро живее в София. Голямата и страст обаче е музиката и по-точно рапът. 
Диона има хиляди последователи в интернет, които следят всяка нейна стъпка ежеминутно. Има няколко големи хита, последният от който е в колаборация с Галин – “Кинтите на тати”.  

 

Студиен кавър обаче е парчето, което вече я държи трета седмица на първо място в класацията за “Набиращи популярност” в Youtube. Този август несъмнено най-споделяното парче е интерпретацията на мега хита “Olibir” на Меро, който Диона представя през своята призма.

Правим това интерво във форсмажорни обстоятелства. Тя на път и аз съм на път. Комуникираме си от колите в двата края на страната предвид летният сезон.

Здравей, Диона, благодаря ти, че се съгласи на това интервю. Само преди седмици пусна кавър на “Olibir”, очакваше ли подобна рекация от страна на феновете?

 – Здравей, първо благодаря за проявения интерес! Иначе не! Абсолютно не! Но пък аз именно с такива видеа станах популярна и за това хората го харесаха. Частичка от мен и старото ми “аз”, поднесена с любов и емоция. Плюс това текста, който измислих няма нищо общо с оригинала, но пък е много докосващ. Хората се припознаха в тези думи, всеки е страдал от любов.

Нашият екип е достатъчно наблюдателен и веднага забеляза стори от чата ви с продуцента на Меро. Ще се стигне ли до следваща стъпка?

– Много се радвам, че имам повод да отида до Германия. Роди се дъщеричка на моят брат, която е кръстена на мен – Даяна! Та, ще отида и ще комбинирам престоя си там със срещата си с тях, както те самите пожелаха.

Имаше коментари от сорта “Знахме си, че си чалгаджийка.”, дразниш ли се, когато те определят за такава? Все пак не е тайна, че си фенка на Галена, а скоро пусна и парче с Галин?

 

-Смятам, че коментиралите слушат тайничко именно поп-фолк (смее се). Майтапа настрана, не се трогвам разбира се, аз харесвам хубавата музика. Не жанровете, същото е и с хората, дрехите и марките… И т.н

Няма как да не те попитам възможна ли колаборация между теб и Силвър? Наскоро излезе видео, в което пееш “Казабланка” – последния хит на бандата му?

– Сега ще ви разкажа нещо, което много малко хора знаят.

Силвър е първият човек, който забелязва Диона.

Силвър е първият човек, който ме забеляза и надъха изобщо да започна нещо професионално. Видяхме се в Слънчака, като бях още аниматорка, преди много време и той ми каза, че си губя времето. Тогава му се изсмях и казах, че няма как да пробия. А сега му благодаря за това. Относно “Казабланката”, направо ни е химн в колата, като пътуваме за участия с моя екип.  Много харесвам музиката им и те са единствените този стил, които слушам. Смятам, че би се получило много интересно нещо.

 

Какво да очакваме от теб за в бъдеще, като музикални проекти?

Мисля да пусна албум и събирам парчета. Не спирам да мисля и творя.

Съжаляваш ли, че беше в къщата на големия брат? Там сякаш не успя да разгърнеш себе си.

– Ами, чак да съжалявам не, обаче за много неща ме е яд… Например за това, че ме показаха в лоша светлина. А, не показаха силните ми страни, които доста проявявах.

Опиши ни как протича един твой ден. Сигурна съм, че на твоите фенове ще им е адски интересно да разберат.

– Олеее! (Смее се.) Пълна лудница е. Всичко движа сама и съм нон-стоп по задачи. Фенове, в мола особено постоянно ме спорят за снимки и това много ме радва.