Четири от китарите на музикантите от „Джипси Кингс“ и техните сценични костюми бяха изгубени на летището в София.

Братята Пол и Кнут Рейес и техният зет Чико Бучики пристигнаха в столицата с полет от Амстердам през уикенда, за да се включат в празника на Ямбол и да забавляват жителите на града. Самолетът обаче закъснял, а след като кацнал се оказало, че багажът на изпълнителите е бил изгубен.

Въпреки че останаха без багаж, изпълнителите се появиха в добро настроение в Ямбол и се раздадоха на сцената. По данни на полицията над 20 000 души са се събрали на площад, в което се включиха още Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозряни“. Тримата от основателите на „Джипси Кингс“, които вече са под името Original gypsies, изпълниха някои от най-известните си хитове, сред които Volare, Bamboleo и Baila Me, писа „Телеграф“.

Кралете на фламенкото за първи път посещават България откакто са с новото име. Категорични са, че фенове като българските няма никъде другаде. Именно и затова фактът, че са останали без багаж, не помрачил настроението им, защото знаели, че организаторите бързо ще се справят със ситуацията и в крайна сметка да върнат изгубените вещи, макар и в последния момент.