Здравето личи отвън. Когато се стараем да се храним здравословно, да поддържаме оптимално тегло и да не робуваме на пагубни за организма ни навици, то със сигурност ще видим и реални ползи от положените от нас грижи. Приемът на различни по вид витамини се определя като строго задължителен в наши дни. Но защо? При факта, че по магазините се продава толкова разнообразна храна, какво би могло да доведе до необходимостта от пиенето на таблетки витамин А, с които да подобрим състоянието на нашата коса, кожа и организъм като цяло?

За какво е полезен витамин А

Витамин А е често пъти подценяван елемент, но ролята му за правилното функциониране на организма е огромна. Можем да го открием в много храни от растителен и животински произход, а може да си го набавим и под формата на хранителна добавка. След като елиминираме неговата липса, ще се сдобием с:

  • Силен имунитет;
  • Здрави очи;
  • Красива кожа и сияещо лице;
  • Правилно функциониращи клетки;
  • Добра обмяна на веществата и др.

Антиоксидантните свойства на витамин А са също част от “портфолиото” на микроелемента. Той успешно се бори и със свободните радикали, също както и помага за пълното усвояване и на някои други вещества. Поръчайте добавки vitamin A от онлайн магазин Now Foods и поставете началото на един по-здравословен начин на живот. 

Как правилно да го приемаме

Препоръчителната дневна доза от витамин А варира според пола, възрастта и физиологичните потребности на всеки един индивид. Съществуват някои норми, които е добре да вземете предвид, преди да добавите хранителни добавки с веществото към режима си. А те са следните:

  • Новородени и бебета до шест месеца – 400 мкг;
  • Малки деца от една до три години – 300 мкг;
  • Мъже – 900 мкг;
  • Жени – 700 мкг;
  • Бременни и кърмачки – от 750 мкг до 1300 мкг.

Тази дозировки търпи промяна, ако е налице някакво заболяване, което изисква по-големи количества vitamin A. Ако искате да комбинирате приема на добавки с пълноценно хранене, е добре да сте наясно и кои са храните с най-голямо съдържание на елемента. А те са: моркови, месо, яйца, кашкавал, авокадо, праскови и др. Правилната диета стои в основата на доброто здраве – не я подценявайте. 

Подходящ ли е за бременни

Всяка бременна жена трябва да се старае да приема колкото се може повече храни с високо съдържание на полезни вещества, в това число и витамин А. Мултивитамините са добро средство за подкрепа на имунната система и правилното развитие на зародиша, а в Now Foods ще ги откриете с високо качество и на изгодни цени. Всеки един микроелемент е важен за това бъдещите майки да се чувстват добре през бременността, като vitamin A ще спомогне за този процес.