Здравето ни не е константа. Днес то може да е отлично, а утре значително влошено. Организмът е “машина”, която работи неуморно, а ние трябва да подходим отговорно към хранителните си навици, понижаването на нивата на стрес, също както и към осигуряването на достатъчно движение в рамките на деня. Само така ще успеем да се похвалим с крепко здраве и добър емоционален баланс. 

Някои витамини и минерали имат пряко отношение към доброто ни физическо състояние. Техният прием би могъл да се осъществява с помощта на капсули или капки, които имат за цел да ни осигурят ценни вещества. Поръчайте селен таблетки от Хелтстор и се уверете в полезното действие на този елемент. 

Какво е селен

Трудното усвояване на веществата, приемани с храната, е също нещо обичайно за 21-ви век. Това обаче води до доста неприятни последици, които намират израз в хронични и остри заболявания. За да не станем част от тази мрачна статистика, е добре да вземем мерки навреме, замисляйки се за редовния прием на селен. 

Селенът е отговорен за гладкото протичане на метаболитните процеси, също както и за елиминирането на неблагоприятното въздействие на някои тежки метали. Той също така повишава потентността при мъжете и оказва превенциален ефект върху някои ракови заболявания. Минералът помага и за елиминирането на свободните радикали, изграждането на редица ензими и повишаването на тонуса. 

С какво е полезен за здравето ни

Наруши ли се химичният баланс в тялото ни, появата на болести е почти гарантирана. Превенцията е много важна в случая, за да не ни се налага да разрешаваме още по-сериозни здравословни проблеми за в бъдеще. Селенът има много показания, а ако го приемаме ежедневно под формата на таблетки, със сигурност ще видим ползи като:

  • Повишен имунитет;
  • По-дълъг живот;
  • Облекчаване на симптомите при астма;
  • Намаляване на оксидативния стрес;
  • Подобряване състоянието на ноктите;
  • Понижаване на риска от поява на възпалителни процеси и др.

Не подценявайте важни вещества като селена. Поръчайте натурални хапчета от магазин Хелтстор и бъдете по-здрави от всякога.

Можем ли да приемаме селен под формата на таблетки

Храните, които консумираме не винаги се отличават с блестящ състав. Това води до дефицит на витамини и минерали, което се отразява пагубно върху нашето здраве. Приемът на селен под формата на хапчета е най-лесният и бърз начин да се погрижим за себе си, без да правим задълбочено проучване на продуктите, в които има високо съдържание на селен. Купете висококачествени добавки селен с изцяло натурален произход от Хелтстор и се насладете на техните ползи.