Погрешно е да се смята, че часовникът изобщо не е важен за имиджа. Напротив, всяка уважавана дама използва този страхотен аксесоар за да завърши и подчертае красотата на своята визия. Ето защо към избора на дамски часовници трябва да се подхожда внимателно.

Как да изберем дамски часовници в съответствие със стила на облеклото

Много важно правило при избора на дамски часовници е те да се съчетават перфектно със стила на облеклото. Класическият тип часовник трябва да се носи с класическо облекло, спортният стил ще допълни перфектно тоалетите, предназначени за спорт. 

Ако вашата визия има за цел да привлича внимание, приковавайки очите на всички, един необичаен модел дамски часовник ще бъде прекрасно и напълно логично заключение, фокусирано върху индивидуалността и желанието да се различавате от всички останали. Ярките цветове, оригиналните форми и необичайните материали, използвани при производството на дамски часовници, ще ви накарат да се почувствате независими и свободни. Сред моделите, които предлага Гюлиян, има прекрасничасовници, които със сигурност ще ви впечатлят.

Когато дамата няма конкретен стил и в зависимост от настроението и деня от седмицата, тогава е добре тя да разполага с подходящ часовник за всички различниповоди.

Но е важно да се помни, че независимо какъв стил на облекло предпочитате, е от изключително значение да поддържате хармонията във външния си вид. И точно тамдобре подбраният часовник може много да помогне!

Когато избирате дамски часовници за конкретно облекло, трябва да обърнете внимание на материята и стила на роклята, полата или костюма. Например, ако решите да пробвате дрехи от леки, ефирни материи, тогава часовникът, който донякъде „утежнява“ това изображение, би бил доста подходящ – например, модел сголям циферблат или широка каишка.

Съчетание по цвят и форма

Формата на модерните дамски часовници също имаголямо значение. Квадратният часовник не е подходящ за всяка ръка, както и кръглият модел също не е универсален. Случва се обаче и така, че всички модели да стоят еднакво добре на ръката. 

Съсредоточете се върху дрехите. Ако предпочитате официални бизнес костюми или тоалети с геометрични форми (ясни прави и прави линии, правоъгълни джобове), часовникът също трябва да бъде избран в този стил. Моделите с класическо квадратно или правоъгълно тяло, семпли, без излишни детайли, са най-подходящи за такива дрехи.

Цветът на корпуса и каишката също играе важна роля. Тойможе да подчертае основната концепция на тоалета или да контрастира с него. По-добре е да изберете модели дамски часовници, които да съвпадат по цвят, когато роклята или костюмът са в една цветова схема. Ако тоалетът е двуцветен, има контрастен завършек (гарнитура, волани), тогава часовникът ще изглежда много ефектно, акосъответства на декоративните елементи и ще служи като логичен завършек на целия аутфит.

Трябва ли да се придържаме към един стил?

Знаете ли, че дори класическият костюм има няколко нюанса: класически, близък до спортен, класически костюм за среща или интервю, ежедневен и т.н. За всеки трябва да изберете специален часовник. За да не изглеждате смешно и нелепо, е най-добре да се придържате към един стил, така че визията ви да е хармонична и пълна. За да направите това, можете да изберете аксесоари от подобни материали и часовници, които да отговарят на тях – например да изберете часовникс лъскава каишка за дамска чанта лак и т.н. Това ще ви помогне да изглеждате страхотно и да събирате възхитените погледи на околните.

От Giulian можете да закупите часовници за всяка визия.