Изпълнителят е категоричен, че никого не счита за конкуренция „Не бих се появил на сцената с незаслужена награда“, заявява певецът

Илиян е категоричен, че с Фики и Галин, са в двете крайности. Фолк певецът, който има зад гърба си доста хитове, е на мнение, че новите изпълнители не са ме конкуренция.

„Никога не съм ги усещал като конкуренция, а вече от тяхна страна не знам. Ние сме толкова различни, че няма как да се конкурираме. Конкуренция мога да нарека човек, който е мой близнак – като продукт, като пеене, като харизма, излъчване, шоу. С Фики и Галин сме толкова различни, че сме две противоположни крайности. В момента никого не възприемам като конкуренция“ – споделя той пред „Шоу“.

Пословично е приятелството, което Илиян, Константин и Борис Дали изградиха през годините. И до днес си остават близки и могат да разчитат един на друг.

„При нас приятелството надделява. Ние не си гледаме в паничките кой какво прави и колко успява. Разбира се, съветваме се и си пускаме парчетата един на друг за мнение. Аз никога не мога да взема нещо на Коцето, или пък той на мен, или Борката на някой от нас двамата. Ние сме много различни, просто се допълваме“ – обяснява изпълнителят.

За разлика от певиците, при тях никога не е имало конфликти и недоволство заради награди и отличия.

„Не, никога не сме се карали за награди. Даже шефът (Митко Димитров – Пайнера – б.а.) ми е свидетел, когато една година ми се обади и му казах, че тогава не заслужавам аз да взема статуетката за „Певец на годината“, трябва да е Борис Дали. Тогава Митко ми каза, че няма такъв човек като мен (смее се). Остана очарован от мен и чак не можеше да повярва, че съм над нещата. Супер искрен и честен човек съм. Не бих се появил на сцената с незаслужена награда. При мен никога го е нямало това да се моля на шефа, да го увещавам да ми даде някоя награда. Когато един човек е сигурен в себе си и знае какво може, той не се плаши от нищо. В случая аз съм точно такъв. Знам си способностите и докъде мога да стигна. Което не ми се отдава – аз не го правя. Затова не изпитвам нито ревност, нито завист. Аз съм си аз. Искам да стана още и още по-добър, защото съм осъзнал, че моята мисия на земята е да забавлявам хората, да ги зареждам с моята енергия. Бог ми е дал дарба и аз трябва до края на живота си да съм му благодарен“ – казва още Илиян.