Илия Георгиев влиза в актьорския състав на хитовия сериал „Откраднат живот“

Познатият като „Гласът на Big Brother“ – Илия Георгиев от Велико Търново съвсем скоро ще може да бъде видян на екран в най-популярния медицински сериал у нас „Откраднат живот“. Боляринът ще се превъплъти в ролята на асистент Терзиев, който участва в неврохирургичните операции в болница „Св. Анастасия“. Героят му ще си партнира основно с Иван Юруков, познат на феновете на поредицата като д-р Деан Табаков и с представянето си в „Като две капки вода“.

Илия Георгиев ще изпълнява ролята си до края на сезона. Участието на „златния глас“ от старата столица в „Откраднат живот“ става след спечелен кастинг. „Търсенето на човек подходящ за персонажа явно е съвпаднало с моята личност. Благодарен съм за избора на Силвия Васева от Crew Casting, която прави подбора на актьорите и с която съдбата ме среща преди доста време на снимачната площадка на четвъртия сезон на „Под прикритие“, сподели Илия. Талантливият търновец разказа, че все още е в процес на научаване на медицинските термини, с които се налага да си служи в лентата и се чувства страхотно в ролята на лекар. По ирония на съдбата, като малък мечтата му била да стане доктор и днес задочно тя става реалност. Убеден, че случайни неща няма и каквото си пожелае човек, рано или късно се сбъдва. По думите му, всичко, което се случва в болница „Св. Анастасия“ е досущ като реалност, тъй като актьорите и самия той, са облечени в автентични медицински дрехи и боравят с модерна апаратура.

„На моменти се случва да забравяме, че това е само сериал и влизаме толкова навътре в образите, които пресъздаваме. Много приятно изненадан съм от Иван Юруков. Знаех, че е голям професионалист, но той надхвърли очакванията ми. Винаги е подготвен за сцените, предразполага останалите и си знае текста. С него снимките минават леко и бързо, без да се налага да повтаряме, няма напрежение, излишен стрес и нерви“ , увери Георгиев. „Гласът на Big Brother“ от понеделник ще може да бъде видян и в още един сериал. Става дума за онлайн продукцията „Власт“ на Vbox7. Това е екшън комедия, в която той изпълва ролята на гангстер. „Все за такива роли ме избират, може би виждат в мен такъв типаж, подобно на образа ми в „Под прикритие“. „Истината е, че аз съм човек с мека душа и изобщо не приличам вътрешно на героя. Въпреки това приемам лошите роли като комплимент, защото сякаш публиката повече помни негативните образи“, допълни търновецът. Илия сподели, че самият той за първи път ще стане свидетел на актьорската си идва в двата сериала при излъчването им. Казва, че за него това е голямо вълнение, защото след 20 години зад кадър, едва сега показва заложбите си, тъй като в „Под прикритие“ ролята му била епизодична. Успоредно с поетите ангажименти за сериали, боляринът участва в озвучаване на реклами и документални филми и води различни официални събития. Последното събитие, на което бил водещ е конкурс за красота „Мис София“ 2019. Георгиев планира в близко бъдеще да стартира свое лайфстайл предаване по телевизията.

Галина ГЕОРГИЕВА