Още една лоша новина получиха братята Кубрат и Тервел Пулеви. Седмица след като Кобрата бе лишен от право да боксира в Калифорния заради скандалната целува с Джени Суши, то съдбата му е последвана и от Тервел Пулев. Изненадващо бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 също е получил забрана да участва в професионални срещи на територията на този щат.

36-годишният софиянец победи по точки Мич Уилямс, регистрирайки 13-ия си пореден успех (11 с нокаут). При един от поредните удари в тялото на американеца обаче Тервел счупи костица на лявата си ръка. Оказва се, че именно това е и причината българинът да бъде лишен от състезателни права за Калифорния, пише „Тема спорт“. Според местния закон при фрактура на ръката всеки един боксьор получава минимум 180 дни за възстановяване. Това моментално го спира от възможността през този период да получи лиценз и да се състезава на територията на щата. В статистиката на Пулев в реномирания сайт Boxrec.com e отбелязано, че той няма право да боксира в Калифорния до 19 септември 2019-а.

„Ние също ги попитахме каква е причината. Отговориха ни, че е заради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, за да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина”, коментира ситуацията Тервел Пулев.

На този етап все още не е ясно кога точно най-добрият ни боксьор в полутежка категория, носител на пояса на ЕС, ще се завърне на ринга. Очаква се възстановяването му да продължи до края на април, след което той да възобнови активни тренировки. Амбицията на мениджъра Ивайло Гоцев е Тервел да може да направи главния мач на галавечер в зала „Конгресна” в Пловдив. По всяка вероятност това ще се случи в началото на юни, като не е изключено двубоят да бъде за европейската титла.