Тази година сезонът на „Гласът на България“ ще бъде най-силният до момента. Предаването е на етап „Двубой“, в който треньорите трябва да избират между своите участници в отборите си на база музикални умения.

Още на кастингите на тъмно, обаче впечатление направи едно момиче, което взриви сцената на предаването, а нейното изпълнение дълго беше на първо място в класацията „Набиращи популярност“ на Youtube за България. За момичето с къдравите коси вече се говори по всяко едно кътче на страната ни, а нейното участие в предаването ще се помни винаги, без значение до къде ще продължи в „Гласът на България“, а ние вярваме, че ще е до финала.

Йоана Сашова е на 17 години от град Кюстендил. Произлиза от музикален род, израснала във вярващо и порядъчно семейство, тя успя да се настани в сърцата на всички с нейна интерпретация на „Не идвай“ в оригинал на Преслава.

– Здравей, Йоана. Кажи ни от кога се занимаваш с музика?

Здравейте. Занимавам се с музика от както се помня. От много, много малка пея. А, от доста време създавам и своя музика, която смятам да реализирам съвсем, съвсем скоро.

– В нея ли откриваш себе си или усещаш, че имаш и друго поприще?

– Откривам себе си в музиката на 100% и смятам, че това е моето призвание, но не се ограничавам. Ако нещо ми харесва и доставя удоволствие да го правя, бих се заела и с него.

– Какво правиш във времето на социална изолация?

– По време на изолацията правя музика, пиша стихове, гледам филми. Отделям време и за семейството си. Това е най-хубавото време. Общуването с тях ми доставя истинско удоволствие. 

– Ти си от изключително религиозно семейство. Какво за теб е Бог?

– Не бих нарекла семейството си „религиозно“. Ние сме вярващи хора, ние сме духовни хора. Какво е Бог за мен ли? Много трудно бих описала какво е Бог за мен. Щастлива съм от факта, че имам Бог в живота си и Го познавам. Щастливка съм, че първо Той ме е обикнал и призовал при себе си. Не си представям живота си без вярата в Бог и без Него. Радвам се, че семейството ми ми е предало тази вяра.

 

View this post on Instagram

Nearer My God To Thee.. 🎸🎶При Теб , О , Боже мой.. Любима песен от детството.🩰🎶 Със семейството ми , се включихме в едно , много интересно предизвикателство във Фейсбук. Аз реших , да споделя , малка част от този мил момент , тук , с вас. Бог е жив и обича всеки от нас. Той е умрял и възкръснал , Той е Победил смъртта , заради нас. Ние сме благодарни за това , не само на празници, Но всеки Ден. Бъдете благословени и щастливи🙏❤

A post shared by Some people call me Nana (@____ioana___) on

Какво те провокира да се запишеш в „Гласът на България“?

– Записах се, защото исках да предизвикам себе си и да видя до къде мога да стигна. Исках да видя на какво съм готова. Исках да поработя малко върху това да вярвам в себе си, защото наистина не вярвах. Но, най-вече се записах по настояване на приятели и близки. Поредна година дрънкане от тяхна страна може би нямаше да изтърпя. Най-често чувах „трябва да се запишеш“, „трябва да пееш“, „трябва да се появиш“. Реших, че е време да покажа на света тази емоция, която имам в себе си и се радвам на резултата.

– Защо избра Графа?

Избрах Графа, защото съм му много, много голям фен. Аз се кефя на нещата, които прави. Личи, че има душа в неговите парчета. То се усеща.. и личи. Аз съм човек, който цени тези неща. Графа беше правилният човек за мен.

– Какво беше чувството, когато твоят треньор избра за втори път теб в музикалните двубои миналата неделя?

– Не мога да опиша как се чувствах, когато Графа ме избра отново. Не го очаквах, не го вярвах, защото не вярвам в себе си. Казах си: „Йоана, просто излизаш, изпяваш си песента, даваш сърцето си там и каквото стане“. Много съм щастлива, че Графа вярва в мен и ми даде възможността да продължа напред, като ме избра отново. Истинска чест е да знаеш, че някой вярва в теб и възможностите ти. И това е много по-мотивиращо отколкото сам да вярваш в себе си. Още повече, когато знаеш, че в теб вярва твоят треньор и това е Графа. Много щастлива бях.

– Вече имаш много почитатели. Какво могат да очакват от теб в бъдеще?

– Почитателите ми трябва да очакват от мен много хубава музика. И то 100% музика за душата. Всяко едно парче, по което работя е много лично, много душевно и много емоционално. Малко или много хората усещат това и вярвам, че всеки ще открие себе си в музиката ми.

– Мислила ли си, по въпроса “Ако спечеля „Гласът на България”?

– Не съм мислила по въпроса. Хората вече ме определят, като „Победител“. Толкова много хора ми пишат, че аз съм техният победител, че за тях аз съм гласът на България, защото съм успяла да ги докосна. Толкова съм щастлива от това. За мен това е победа. Всъщност в момента се замислям.. „ако спечеляя“ (смее се).. Бих била много щастлива и от това. Хората ме определят, като победител, това за мен е всичко.

– Какво би казала на всички онези хора, които в момента се намират в прегръдката на отчаянието предвид ситуацията? Как би ги насърчила?

– Прегръдката на отчаянието е прегръдката, която никой не иска да получава. Да съм честна и аз съм била там. И аз съм получавала много често тая прегръдка. Не е яко, не е готино. Единственият начин, лично за мен беше вярата и надеждата ми, че има някой, който ме обича, който вярва в мен. Молитвата е спасението. Това бих посъветвала всички. При мен проработи. И при вас – ще.

Благодарим ти за това интервю. Пожелаваме на Йоана успех в предаването.