Предстои ви закупуване на ново жилище, но сте изправени пред голяма дилема кой от двата варианта да изберете – ново или старо строителство. Както повечето неща и в този случай и двата избора имат положителни и отрицателни характеристики. Днес ще споделим с вас кои са основните разлики между  новото и старото строиство, с което се надяваме, че ще олесним избора ви.

Избирайки ново жилище, най-основно на първо място е необходимо да изберете квартала, в който желаете да живеете. След, като направите този избор, от там нататък можете да избирате между новото и старото строителство, тъй като вече в почти всеки един квартал има опция и за двата избора.

Основни предимства и недостатъци на старото строителство

Сред основните предимства на старото строителство е това, казано неофициално, повечето стари сгради са по-качествено изградени, Стените са по-дебели и по-здрави. Най-вероятно сте забелязали сгради, които са няколко десетилетия, все още изгреждат непокътнати, докато от дръга страна някои нови постройки едва на 4-5 година започват да се рушат. Друг позитив на старото строителство е това, че в повечето случаи стаите в тях са просторни, по-големи с по-високи тавани, докато в някои нови жилищни сгради може да ви хване клаустрофобия.

Като недостатъци от друга страна можем да изтъкнем това, че в повечето случаи, за да се нанесете в стар апартамент няма начин да минете без основен ремонт, което допълнително оскъпява значително сумата, която трябва да приготвите. Неизменна част от основния ремонт e къртенето , което е досадна и мръсна дейност, но с професионалисти, като Superkartachi.com всичко ще премине бързо, безпроблемно и чисто.

Основни предимства и недостатъци на новото строителство

Може би, като едно от най-големите предимства, които ще изтъкнем говорейки за ново строителство, това са малкото разходи за ремонтни дейности. Спестявате от къртене, от смяна на врати, от подмяна на подови настилки, пребоядисване и т.н. тъй като всичко е чисто ново. В общи линии новото строителство е с пъти по-добра визия. Някои от жилищните сгради се намират в обособени, заградени територии, чийто достъп е труднодостъпен за минувачите, което от своя страна ви дава спокойствие и сигурност. Това няма как да го усетите, ако изберете жилище в стара сграда. Недостатъците са в това, че ако търсите по-бюджетен вариант сте принудени да вземете малък апартамент с малки стаи, тъй като истинки хубавите жилища в нови сгради са изключително висока цена.