Можете да преобразите двора на къщата си в едно вълшебно място, където да се отпуснете, да се насладите на чист въздух и да се забавлявате с приятели и семейство. За да създадете привлекателна атмосфера, комбинирайте външни мебели, декор, мрежи, растения и други елементи, които отговарят на вашия стил и нужди. 

Ето няколко идеи за уютен двор, които със сигурност ще ви харесат.

Изберете център

Една страхотна идея е да центрирате жилищните си пространства около басейна. По принцип се смята, че водата има добра енергия, така че има смисъл да я използвате и в двора си, особено през горещите летни нощи и дни.

Ако нямате басейн, можете да си направите кът от градински мебели за почивка и вечеря например.

Естествени, местни растения

Вместо да отглеждате екзотични видове растения и цъфтящи храсти, съсредоточете се върху отглеждането на такива, които са местни във вашия географски регион. Такъв тип растения вече са адаптирани и се аклиматизират към климата и условията на отглеждане, така че няма да се нуждаят от толкова грижи, колкото екземпляри, които обикновено растат в по-особени условия.

Създайте жив плет

Живите плетове са не просто красиви, те са и функционални. И могат да задържат вашите любопитни съседи надалеч, създавайки ви частно зелено светилище. 

Можете да изградите жива стена вместо ограда. Освен това растенията, които отглеждате на стената, ще почистват въздуха около дома ви, като премахват токсините и другите замърсители във въздуха.

Малко приключение

Създайте пътеки във вашия двор, които водят до малко скривалище, където можете да седнете със семейството и приятелите си да се насладите на пикник. Ако възнамерявате да използвате скривалищата през нощта, осветете осветлението по пътеките. 

Използвайте стари бутилки, например вино, за да си направите факли. Просто се уверете, че скривалището е далеч от основната къща, за да бъде наистина ефективно.

Използвайте висящи саксии

Можете да добавите измерение към вашата градина, като изберете окачени саксии. Това ще придаде на двора характер и ще гарантира, че вашите растения се радват на отличен дренаж. 

В тези саксии можете да отглеждате истинско разнообразие от цветя.

Изберете декоративната трева

Ако смятате, че поддръжката на моравата е неприятна работа, пропуснете засаждането на такава и вместо това изберете декоративна трева. Трябва да я подрязвате само веднъж на всеки сезон.

По този начин вашата градина ще изглежда винаги подредена и чиста с лекота.

Рециклирайте

Можете дори да се превърнете в екологичен собственик на къща и градинар, като рециклирате стари контейнери, като бутилки от бира и кутии от сирене например. Можете да ги използвате за отглеждане на сукуленти, билки и цветя. 

Всъщност, ако сте достатъчно креативни, дори гумите могат да бъдат използвани добре във вашата градина, превръщайки се в своебразни саксии. Вариантите са много.

Удобно място за релакс

Седенето е едно, но релаксиращият кът за сядане, шезлонгите, хамаците и други наистина ви позволяват да се отпуснете, независимо дали е под чадър, край плувен басейн или на двора в любимата ви къща.

Ако местата за сядане са удобни, е по-вероятно да прекарате известно време навън, вместо да седнете, да речем, на маса вътре в къщата и просто да гледате телевизия.

Светлина

Светлината е изключително важна за красотата на едно място, особено ако това е градинският двор. Добавете различни източници на светлина, която ще придадат уют и романтика.

Една външна камина също може да добави топлина към вашия двор, особено през по-хладните месеци или вечер. Какво може да бъде по-релаксиращо и приятно от това да говорите с приятели или семейство до огъня или да се гушкате с партньора си, докато се взирате в пламъците?

Малко неща на този свят биха могли да бъдат по-впечатляващи.

А качествени оградни мрежи за двора на къщата купи тук!