Българският борец си осигури минимум сребърно отличие

Нова радост за България от европейското първенство по борба в Букурещ. Кирил Милов се класира на финал в категория до 97 кг в класическия стил и донесе първи медал при мъжете. В полуфиналната си схватка Милов, който е и световен вицешампион, надви втория от световното до 23 години Маги Кьосманен от Финландия с 4:1 точки. Българинът изоставаше в началото на схватката с 0:1, но със своята експлозивност успя да обърне развоя на срещата в своя полза.

По пътя си до финала българският борец постигна победи над унгареца Адам Варга с 5:3, беларусина Сергей Стародуб с 3:0 и и азера Орхан Нуриев – 1:1. За титлата в категория до 97 кг на класическия стил българинът ще спори с Муса Евлоев от Русия, като мачът ще е повторение от финала на световното първенство през 2018-а година в Будапеща, когато руснакът победи със 7:2.

До момента активът ни е 2 златни и 2 сребърни медала. Другият полуфиналист днес – Айк Мнацаканян, отстъпи на бореца от Турция Сенгиз Арслан с 1:2 в категория до 72 кг и ще се бори в неделя за бронза. На репешажи за бронзово отличие ще бъдат още Августин Спасов и Константин Стас, които отстъпиха в схватките си на четвъртфиналите, но техните опоненти ги издърпаха на среща за медал.