От година вече светът е в капана на коронавирус. Срещите с хората станаха все по-голяма рядкост, а прегръдките и ръкостисканията – мираж.

Днес обаче ние гостуваме в домът на топ фризьора Емилио Стефано, макар и виртуално, за да разберем как се чувства той в капана на Covid.

Емил Стефанов, по известен като Емилио Стефано, е сред топимената на българските коафьори. Роден е във Варна през 1986 година, където завършва Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. Фризьор на годината е за 2014 година. Личен коафьор е на най големите поп фолкзвезди Преслава, Галена, Ивана, Яница, Камелия, Фики, Лияна и много други.

Здравей, Емилио. Преди няколко дни оповести, че Covid-19 не те е пропуснал. Кажи ни, моля те, как си? Как се чувстваш?

– Здравейте. Изключително ми е приятно, че се срещаме макар и онлайн. Вече съм доста по-добре, спрявам се с вируса и изобщо не му се давам. В интерес на истината имах нужда от почивка. Не ми е скучно.. за сега. Вече шести ден съм у дома, притеснявам се само да не прещракам нещо в оставащи дни  (смее се).

Безспорно ти си фурия, която не може да бъде удържана. Ето, че сега си в малък плен на своят дом. Какво правиш по цял ден в периода на карантина?

– Минах периода с чистенето в първите дни. Сега май повечко гледам филми, хапвам си, говоря с приятели и семейството си по телефона почти непрестанно.

Успяваш ли да си направиш изводи сам за себе си, правиш ли си равносметка?

– В интерес на истината бях много скептично настроен за този Covid. Изобщо не вярвах, е вече повярвах. Минавам го леко, но в началото имаше моменти, в които ми беше много зле. Истината е, ч е трябва да се пазим повече.
Равносметка си направих, изводи също си извадих. Наистина в труден момент виждаш кой е за маса, кой не, кой е временен и кой за цял живот.

 

 

Забелязваме, че си доста активен в Тик-Ток, откакто си у дома. Определено си доста артистична личност. Получавал ли си предложения да разкриеш таланта си в киното?

– Ами аз малко късно го открих. Не съм имал време до сега за клипчета, няма и кой да ме научи. Но ще се науча.
Роля за киното все още не съм получавал. Аз имам фобия от камери, пред камера не мога да говоря, зад камера да, иначе – не. Но знае ли човек какво може да му се случи.

https://www.tiktok.com/@emiliostefano6/video/6942373083248332038?lang=en&is_copy_url=1&is_from_webapp=v2

Ние с интересе следим твоята поредица „Beauty in the house“, как дойде идеята за нея?

– „Beauty in the house“ е интересн влог. Моята приятелка Полина Цветанова разви идеята ми и го създадохме. Все още се уча, защото нямам опит, не мога да говоря, но смятам, че нещата ще се получат.

Тя е изключително полезна, но в нея показваш лица от хайлайфа, мислил ли си да направиш няколко епизода с хора, не са толкова популярни в светския живот?

 – Да, ще направим и такива епизоди. Като цяло идеята е да покажем как да се грижим за себе си у дома, като професионалисти, а не толкова кой се снима в поредицата.