Люси Иларионов се появи побеснял при Милен Цветков в „Часът“. Режисьорът беснее, че след два месеца от инцидента, при който откриха огън по него, все още няма никакво развитие по казуса.

Припомняме, че режисьорът Люси Иларионов и гаджето му Ани Хоанг са били подложени на агресия на пътя, която е била на косъм да завърши фатално. На 13 май в неделя около обяд малко след Велико Търново по колата на Люси, управлявана от него, от друг автомобил е започнала стрелба с пистолет срещу него и мятане на бирени бутилки.

„Най-добре въобще да не се занимавам. Не мога да разчитам на полицията. Най-добре да взимаме по един пищов и сами да се оправяме. Никой не му видя пистолета на тоя човек, дали е стреляно с него“, разгневи се Иларионов, който буквално крещеше в студиото на Цветков.

Той се възмути, че разпитът е бил записван на пишеща машина, при положение, че сме вече 21 век.

„Имам чувството, че живеем в не знам къде. Всичко може да се снима с телефон. Вижда се какво се е случило. В районното ми казват „Имате разминавания“. За трети път днес ходих до Велико Търново. Естествено, че има разминавания – аз казвам, че той е стрелял, а той казва, че не е. Колко пъти ще ги водим тия разговори“, гневно поде Иларионов.

„Чувствам се като идиот, живея в държавата на абсурдите. От такива малки случки се получава тая ситуация. Търсих връзка с Валентин Радев, но ме прехвърлиха към зам.-министъра. Мисля, че министърът трябва да си подаде оставката. Не ставаш, мой човек, не ставаш. Един го търсиха там, брада пусна, сега за два месеца и тоя ще пусне брада. Най-тъпото е, че никой нищо не ти казва. Викат ни и говорим едно и също. Днес пак ме питат: „Какво се случи на 13-и?“. Колко пъти да го разказвам. Аз призовавам Радев да си подаде оставката, ако не, нека има доблестта да ми звънне. Хората не си вършат работата“, продължи да крещи режисьорът, предава Блиц.

Цветков все пак се опита да му обясни, че министърът няма вина за това, че в районното например пишат на пишеща машина, но без особен успех заради афектираността на събеседника си.

„Тоя дето ме е замерил с бутилка баща му е полицай, майка му е юристка. Аз вдигнах скандал пред полицията. Ай сиктир от тук. Почнах да псувам, хич не ми пука. Казах им ако искат да ме прибриат в затвора, а аз ще си тръгна. Треснах им врата и казах да си…***. Това е подигравка с мен. Те два месеца нищо не правят“, завърши участникът във „ВИП Брадър’.