Раковската Коко Шанел този път счупи тъпомера.

Вижте с каква глупост избухна този път

„От ВЧЕРА към ДНЕС
От модерното на Halloween към будителите…Будителите са мъртви, а идеалите им не са това, което вълнува младите днес. Това е и с роптаене нищо няма да се промени. Приемете го. Все по-рядко вече децата ни ще помнят датите и идеите на Ботев, Левски, Вазов… И всички ние трябва да свикнем с това…
Новите будители са спортисти, артисти, успешни бизнесмени, плеймейтки…
Светът е друг и най-нормалното е младите да живеем с поривите на нашето време..
И с всяко ново поколение пропастта ще става все по-голяма. Идващите нямат нужда от обединение в името на Освобождението, нито чистата и свята република им е кой знае колко важна….
Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че трябва да изтрием миналото и да забравим корените си. Или, че образованието не е важно. Напротив, всички от гореизброените неща са важни, но около 1000 пъти по-належащо в момента е да ДЕФИНИРАМЕ ИДЕАЛИТЕ НА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ.
Парите са идеал днес. Популярността е идеал днес. Успехът е идеал днес. Визията е идеал днес. И каквото и да направите няма да спрете времето. Невъзможно е. Трябва да научим децата си как да боравят с тези нови идеали.
Не е необходимо да си кухо Барби, за да си красива и да имаш хубав живот.
Не е необходимо да си мутра, за да си богат и да имаш хубав живот.
Не е необходимо да имаш богат любовник и да спиш с всеки, за да станеш популярен и да имаш хубав живот.
Будителите на новото време трябва да научат идващите как да станат това, което искат без да продават емоциите, морала или тялото си.“