„Мисис България – Европа“ Анна Стефанова стана трета подгласничка в конкурса „Мисис Европа“, който се проведе преди дни в Гибралтар. Така родната красавица се нарежда в челната тройка на най-красивите омъжени жени в Европа.

Анна успяла да впечатли публиката и журито на конкурса, освен с чар, и с двете презентации. Едната – представяща България и другата – посветена на каузата на конкурса срещу домашното насилие. Нашата миска е направила огромно впечатление и с пищната автентичната народна носия от района на Тракия.

„Разбира се, че съм щастлива от тази титла. Всеки се явява на състезание, за да го спечели, но за мен не беше фикс идея и не на всяка цена. Радвам се, че ме оцениха“, разказва Анна.

Миската е впечатлена от организацията на конкурса. „За Гибралтар този конкурс е въпрос на престиж и държавна политика. На церемонията по награждаването присъства министърът на културата. Имахме среща и с кметицата на Гибралтар, която е носителка на титлата „Мис свят 2009“.

Анан Стефанова още живее с емоцията около събитието. Включила се е в 24-часов маратон съпътстващ конкурса , който пропагандира здравословния начин на живот и в който участвали много популярни фигури от светския елит на Гибралтар. Не е пропуснала да посети и „Маймунската скала“ – един от символите на страната.

Анна Стефанова е омъжена. Има двама сина, в момента е в отпуск по майчинство.