Мисис България Роксана Кирилова – жена за пример!

0
1395

Жена за пример!  Дори и по време на социална изолация и финансова криза, Мисис България Роксана Кирилова продължава да работи в полза на хората в нужда и да подпомага нови благотворителни каузи.

Тя неведнъж е заявявала своята нетърпимост срещу  домашното насилие и е подкрепяла жертвите на насилие, като майка, жена и публична личност.

По време на извънредното положение и празничните 1май и Гергьовден, Роксана Кирилова се включи в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства.


„За мен тази кауза е много лична. Подкрепям кризисния център, чиято дейност е свързана с превенция на жени и деца пострадали от домашно насилие или риск от трафик. Насилието в семейството и в обществото е реалност. В много случаи то е ежедневие и опасно за живота на потърпевшите. Трябва да се реагира преди да е станало твърде късно. Самите ние сме свидетели в последно време на злощастните случаи на такъв тип поведение от страна на насилниците и ако с нещо мога да бъда полезна в това отношение се включвам винаги с желание и без притеснение. 

Призивът ми към всички е да се поставим на мястото на всяка една жена, майка и дете и да усетим какво чувстват в този момент. Отзивчивостта ни в тяхна помощ ще им даде надежда, че по-доброто съществува и имат шанс за нормален живот, живот без насилие.

Посланието с това, което правя е , че обществото ни се нуждае от повече сърцати хора, защото те са тези, които помагат по един или друг начин. Не винаги финансовия статус оправдава човешкия”, споделя Роксана Кирилова.

Фондация „П.У.Л.С.” е организация, която повече от 20 години помага на хора, пострадали от насилие. Всяка година организацията помага на над 350 човека, основно жени и деца. Над 70 човека всяка година получават закрила и временен подслон в кризисния център на организацията. Роксана Кирилова е приела присърце каузата на

Фондация П.У.Л.С и призовава всеки, който има възможност да се включи със средства за храна, лекарства, санитарни консумативи, дрехи и други битови потребности за нуждите и спасението на стотици хора.