Носителката на титлата „Мисис България 2020“ Валери Стефанова ще предостави безплатен достъп до уроци по английски на социално слаби деца.

За момента курсовете ще се провеждат онлайн заради мерките срещу разпространение на коронавирусната инфекция. Но това има и своите предимстава, тъй като ще могат да се включат повече деца.

В момента Валери събира екип от преподаватели и специалисти, които ще обучават децата напълно безплатно два пъти в седмицата. Децата ще бъдат избирани по социален признак, а в групите ще се обучават момичета и момчета на възраст от 10 до 16г.

 “Започнах да уча английски, когато бях на 22 години. Струваше ми много пари и смелост, за да отида във Великобритания и да опитам късмета си. Познавайки болката, през която преминах, за да изпълня мечтите си, искам да улесня много младото поколение и да помогна с каквото мога.  Бих искал да изпълня мечтите на децата, които нямат възможност“, разкрива Валери Стефанова.   

„Избрах английския език, защото е най-използваният и говорим език по света, използва се в бизнеса, науката и технологиите. Изучаването на английски език ще помогне на тези деца в бъдеще да си намерят и по-добра работа в мултинационална компания в България или някъде по света“, категорична е Валери.