Михаела Филева препълни Зала 1 на НДК на първия си самостоятелен концерт на 18 април. Тя изпя хитовете си пред 4-хилядна публика като шоуто продължи два часа.

Шумът и очакванията около концерта на Михаела бяха големи, за него се говореше месеци наред, а билетите се разпродадоха две седмици преди събитието и когато осветлението в залата угасна, всички притаиха дъх. Впечатляваща музикална, танцова и мултимедийна продукция потопи публиката в магията на шоуто. Тогава се появи тя – истинска, сърдечна, красива, и перфектно подготвена за хилядите погледи, вперени в нея. Още в първата минута зрителите усетиха, че предстои нещо голямо – концерт, в който всеки детайл е изпипан до съвършенство и артист, готов да се раздава до краен предел.

Времето буквално летеше – стартът беше поставен с емблематичната „Инкогнито“, продължи с микс от „Едно наум“ и „Без етикети“, а енергията и синхронът между Михаела, танцьори и музиканти зареждаше публиката с емоции и възхищение. Изненадите не спираха – организаторите на концерта запазиха специалните гости в тайна до последно.

Оказа се, че всички, с които Михаела Филева е работила през годините, я подкрепиха. Първи на сцената се появи Искрата, с когото изпълниха летните хитове „Танцувам само за теб“ и „Играем за победа“, а за по-лиричните парчета Михаела оставаше сама с музикантите. Красиви и въздействащи бяха изпълненията на „Шоколад“ и „Хронометър“, като за второто се присъедини Свилен Ноев (Остава). Поредният силен момент беше появата на Дивна и Прея в „Забранен достъп“. Всички дами, включително беквокалистките от „Тринити“, излязоха напред и се включиха в общата хореография на песента.

Последва най-драматичната и емоционална част, за която сценографията се промени и мултимедийните конструкции отсъпиха място на голям екран, за който творческият директор на концерта, Бойко Щонов, беше подготвил точните и въздействащи визуализации. Михаела изпя заглавната песен от новия й едноименен албум „Нова страница“.

Следващата изненада беше появата на Pavell & Venci Venc’ за изпълнението на „Любов“. След това Михаела реши да сподели по изключително емоционален начин усещането си за вечерта и благодарността към всички замесени– продуцентите й от Монте Мюзик, музикалния директор Борислав Бояджиев – Борче, музикантите Васил Крумов, Краси Тодоров, Васил Вутев, Александър Обретенов, бек вокалистките от „Тринити“, танцьорите от RiO Crew, благодари за подкрепата на медиите и партньорите от Coca Cola и Huawei. Накрая заключи „Аз нямаше да бъда тук, ако вас – публиката ви нямаше. Благодаря ви!“ и запя първата си авторка песен „И аз съм тук“.

Шоуто продължи и феновете категорично отказаха да седят по местата си. Един от най-важните хора в кариерата на Михаела, Влади Ампов – Графа, също мотивира публиката да се разтанцува по време на дуетната „На ръба на лудостта“, за която беше подготвена специална мултимедия и хореография. VenZy беше следващият специален гост, с когото заедно изпяха „Бойкот“. Последната песен от концерта беше първата в кариерата на Михаела Филева – „Когато ти трябвам“ в дует с Били Хлапето.
Публиката обаче не беше съгласна шоуто да спре и скандираше настоятелно за бис, а песните в него бяха „Опасно близки“ и „Приливи и отливи“. След бисовете Михаела обеща автографи и спази обещанието си – повече от два часа тя се снима и раздава автографи на желаещи. В края на вечерта основният въпрос, който всички присъстващи си задаваха беше – кога и къде ще е следващият концерт? От Монте и Михаела им обещаха, че такъв ще има и то на още по-голяма сцена, но за начало планират турне в страната. /glasat.btv.bg/