,,Музика от крайните квартали” представя историята на българския хип хоп на голям екран

0
1050

,,Музика от крайните квартали” е името на най-новия и първи по рода си пълнометражен филм, който разкрива историята на създаването на българската хип хоп култура и сцена. Лентата ще ни върне още в годините на зараждането на тази субкултура в края на 80-те години на миналия век и ще проследи развитието ѝ чак до Първата и Втората хип хоп вълна.

Продуцентите на филма разкриват, че в него участват над 50 български звезди, заснети на над 100 различни локации. Кадрите са реализирани, както в градове като София, Пловдив, Варна и Бургас, така и в Чикаго, Ню Йорк и Лондон. Освен с рап артисти създателите на филма ще ни срещнат също с продуценти, журналисти и собственици на медии, подкрепяли тази сцена през годините. По този начин на нас, зрителите, ще ни бъде позволено да проследим не само създаването, но и развитието на тази култура чрез неразказани истории и неизлъчвани до момента кадри.

Проектът дава заявка и вече е припознат като възможност за запазване на българското културно наследство и творчество и е подкрепен от Столична община, програма ,,Култура”, Музикаутор, БНТ, както и от Българска Хип Хоп Асоциация.

Научете повече за филма на официалния уебсайт.

Последвайте “Музика от крайните квартали” във Facebook и Instagram.