„Тез червени домати, кой ги мама разклати“ звучат до дупка на улица в Лас Вегас. Туристите са изумени, а изпълнението и реакцията им се излъчват онлайн от нашенски шофьор на ТИР със собствено риалити шоу, посветено на чалгата.

И макар някои да коментират, че подобни изяви на смолянчанина Васил Атанасов „чупят тъпомера“, родопчанинът има средно по 100-200 хиляди гледания на своите преки включвания от различни точки на САЩ вече години наред, пише Марица бг.

46-годишният Васил Атанасов има собствен канал във YouTube, където публикува различни поздрави за българите по света, неизменно с чалга.

Той коментира и социални, политически, лични и междуличностни теми в своето риалити с включвания от кабината на камиона си, докато вози поредни товари в поредна далечна точка на Щатите.

YouTube каналът му, озаглавен „Чалга парти интернешънъл“, е с 4000 верни последователи, а във Фейсбук постоянните фенове на риалитито му са 6400. Има и канал „Далавера нюз“ с още приятели, а в личния му профил пък феновете му са 5000 – колкото му разрешава платформата на Зукърбърг. Далаверата създава ситуации и снима всякакви изпълнения от улици, кръчми, магазини и обществени места. А в тях можеш да чуеш и видиш невероятни съчетания, като това на чалга парче с изпълнение на рапър. Също и поздрави с улични музиканти, с продавачи, шофьори, строители, българи и чужденци, всички, които са попаднали на пътя на родопчанина по безкрайните му тираджийски трасета. Васил завършва 8. клас в Смолян, след това учи във Ветеринарния техникум в Стара Загора. Майка му поддържа къща за гости, известна като Къщата с три ели, в центъра на Смолян.

Като младеж Васил пробва диджейството в родния си град, след това отваря звукозаписно студио, където прави програмките за диджеите. „Обработка на аудиофайлове правех, тогава беше популярна програмата sound forge, на която се работеше“, спомня си Васил. Смолянчанинът последва баща си в САЩ. „Америка ми е една вече осъществена мечта благодарение на баща ми, който беше избягал от комунистическата система преди 1989 година. От него взех имигрантска виза, зелена карта и по-късно паспорт. През януари 2004 г. дойдох в САЩ и преминах през няколко други неща, преди да стигна до камиона. От февруари 2011 г. съм шофьор и това много ми харесва“, казва Васил. Споделя, че до идеята за риалити шоуто стигнал, търсейки връзка с външния свят, защото шофьорският живот е доста самотен. „Първоначално започнах да поздравявам приятели и хора, които са ми близки по някакъв начин.

Същевременно един приятел, който има гараж за поставяне на гуми в Смолян, ми каза: „Снимай навсякъде, където ходиш, на хората ще им е интересно!“. А мен хората ме познават в Смолян, не съм живял непочтено, затова започнах да снимам и така стана риалити шоуто. Снимахме с Dylan LO, скеч с участието на познатия като Главния Илиев, участвал съм в клип с известния певец от Велинград Алекс Румбин, с топ 3 цигуларя на България Ванушка също. Снимал съм се в Силвър Фентъзи груп медия, със Силвър, с Тони Стораро, Меги Дерм и много други“, реди Васил. Далаверата има снимки с кой ли не от чалга сферата, но и с една от големите звезди на Смолян – плувеца Петър Стойчев. Включването си от Лас Вегас обаче и той самият приема за най-оригиналната си идея. „Известно е на всеки, че Вегас, освен световна столица на хазарта, е и световна столица на шоуто world capital OF ENTERTAINMENT.

Така че е много подходящо място за подобни изяви. Обикновено имам някакви идеи в главата, които осъществявам, но основно импровизирам в това, което снимам там. Така стана и във Вегас“, казва Васил. Последното му видео е заснета от него маса с типично made in BULGARIA продукти, които наредил върху български вестник, специално донесен с продуктите от България. На филмчето се виждат филийки с лютеница и българско овче сирене, олио, оцет, шарена сол, червен пипер за циганска баница. С осъществяването на такива предавания Васил запълва самотното си шофьорско битие. „Тук шофьорите не си правят импровизирани трапези като по паркингите в Европа, ядем в бюфети, заплатите ни са много по-различни от европейските и можем да си го позволим. Шофьорският ми живот обаче, ако махнем шоуто, е едно безкрайно следене на, както някой го описват, графиката на логбука като линия на живота. Ставаш, къпане, миене на зъби, огромна чаша с кафе и – газ! След обяд задължително си правя 45-минутна почивка, както казват, за уравновесяване на кръвната захар. Ежедневието ми е бързане за издаване на товари и бързане за взимане на нови. Всичко в този начин на живот, защото това е начин на живот, а не професия, се случва в движение. По пътя се перем, къпем, ядем. Шоуто е това, което ме зарежда, чувствам се добре, когато го правя. Чувствам смисъл и тръпка“, споделя смолянчанинът.