На бляскава церемония избраха Мисис Баба 2020

0
1792

На 21.01.2020 г. – по традиция на Бабинден, се състоя 11-тото издание на конкурса „Мисис Баба“.   Успоредно с него се проведе и единственият в света международен конкурс за баби Grandma Universe и Mrs.Classic Universe

 Домакин на надпреварата беше комплекс „Монтесито“. Над 200 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в състезанието.

 Целта на този конкурс е да даде пример за съвременна дама с внуци – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство. До финала на „Мисис Баба” журито допусна 6кандидатки.               Участие в надпреварата Grandma Universe 2020 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия.

 Символичен домакин на конкурса бе Мисис Баба 2019 Стефи Стаменова ,която едновремнно с това беше и участник в Grandma Universe като представител на България.Стефи живее в Пловдив и организира туристическа обиколка и национална вечер в родния си град . Домакин на националната вечер бе небезизвестното пловдивско заведение – „Дядо Либен”.Тя завоюва титлата – Grandma Balkans 2020 . А като водеща на събитието се изяви тв журналиската Нели Пандилова .

 „Дари Травел“  подари на участничките туристическа обиколка на София и Пловдив , аот Фризьорски салон – Стоян Кунев се погрижиха за перфектната им визия на финала римът бе дело на Radiant professional. . Гостите се насладиха на филтрирана,алкална и богата на антиоксиданти вода  – Канген от японската компания Енаджик. Оторизирани представители на Канген за  България са Цеци Георгиев и Лора Игнатова. Участничките получиха подаръци от Refan – с екстракт от роза,бижута Velmar,мед Курдов – един продукт със 100 годишна история и подаръци от Skin professional dead sea cosmetics

По традиция най-интересен бе втори тур ,в който участничките показаха своя талант 

 Журито в състав , Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, Анета Паскалева , Ваня Ламбева,Ваня Гергова,Анелия Петкова ,Димитрина Курдова, Деан Курдов ,Изабел Хореро ,Светлана Исаева      избра следните победителки:

 Мисис Баба България 2020   стана Силвия Домозетска – от Благоевград на 51години,журналист – радио и тв  водещ ,с две деца и една внучка на 4 години .Зодия Овен.Девиз – „Превръщай всички дефекти в ефект”

Мисис баба 2020 I Людмила Заркова

Мисис баба 2020 II – Марина Стоянова  

Мисис баба 2020 III – Мая Стоилова  

Мисис баба 2020 IV Силвия Василева

За първи път журито учреди и специален приз – Grandprize Grandma Talent Bulgaria ,който бе връчен на Смиляна Захариева- жената с най-силен глас на планетата ,вписан в рекордите на Гинес .Зодия Лъв ,майка на две деца, баба на близначета  

 Mrs Classic Universe 2020  е Су Джунг Ким – Корея – 50 години – син на 21 и дъщеря на 18 .Хобито и е музиката

 Grandma Universe 2020 Светлана Гитерман – Естония – 48 години –баба на 1 внук.Хобито и е фитнес и разходки сред природата.