Нелина и Илиян Михов – Баровеца възпяха “ Сините очи “ ВИДЕО

0
1225

Нелина и Илиян Михов – Баровеца възпяха “Сините очи“. Това е новата дуетна песен на Нелина и Баровеца. Песента е в духа на новата народна музика и има всички предпоставки за хитово парче!

Неин автор е самият Илиян Михов-Баровеца. Тя е в ритъма на хорото “ Чичовата” и е аранжирана за духов оркестър,а участието на Гъмзата с неговия тромпет в песента също допринасят за хитовото и звучене.

“ Идеята за дуета се роди миналата година, когато с Нелина летяхме до Мадрид за участия. От дума на дума ни дойде идеята за съвместна песен. Бях сигурен, че Нелина е най-подходяща за изпълнението на тази песен, защото имаме близко пеене и гласовете ни си паснаха, а работата беше истинско удоволствие!”, казва Баровецът.

 

Нелина сподели на свой ред: „Когато Баровецът ми прати песента, тя ме грабна от първо слушане и си помислих“ Ей това е нашата песен, вдъхнови ме, много се зарадвах, изкефих се истински!“. Клипът заснехме близо до София в къща за гости „Пеклюк“, с. Гълъбовци. Комплексът е много красив и ни допадна от пръв поглед! Разположен сред живописни планински хребети, дворът му е просторен,уютен, богато озеленен, изпъстрен с цветя, също като нашата песен, а домакините се оказаха изключително гостоприемни!“.

Колорит към песента добавят и Духовият оркестър на град Перник, а фолклорен ансамбъл “ Българани “ подсилиха ритъма и динамиката на песента “ Сините очи”. Дуетът вече има интересно предложение от оркестър“ Перник“ – да изпълнят съвместно “ Сините очи” на следващ концерт със специален аранжимент.

Контактите на Баровеца с духовите оркестри в страната вероятно ще спомогнат представянето ѝ да стане и с други оркестри. Меломаните очакваха с нетърпение новия дует, а силната им подкрепа днес вече вещае успеха на „Сините очи“!