Всеки обича парфюми и със сигурност си има свои любимци. Вероятно ви се е случвало години наред да спирате избора си на все едни и същи аромати. Е, в днешната статия си поставяме за цел да ви представим и една по-различна перспектива – защо не опитате да разширите вкусовите си хоризонти и не си дадете възможността да изпробвате различни есенции?

Светът на марковите парфюми е толкова разнообразен и необятен. Буквално всеки месец дизайнерите успешно съумяват да ни зарадват, лансирайки все по-нови и по-интригуващи аромати. Бихме могли да кажем, че определено изпускаме не една и две възможности да изследваме нови ароматни територии. Разбира се, няма нищо лошо в това да държим на определена марка или някой конкретен парфюм – всъщност това е и един от най-лесните начини, чрез които бихме могли да си изградим собствен стил и да превърнем дадено ухание в наша запазена марка. От време на време, обаче, нищо не пречи да експериментираме – отделете си ден, който да посветите на разглеждане на нови ухания и да изпробвате различни есенции. Разбира се, най-лесно това би могло да стане в парфюмериен магазин, но все повече онлайн платформи предлагат доставка на цяло разнообразие от мостри.

Така лесно можете да се обзаведете с множество малки разфасовки на популярни и обичани от всички парфюми и да проверите за себе си дали бихте продължили да ги използвате.

Определено си струва да споменем, че това да притежаваш разнообразие от аромати, вместо да залагаш ежедневно на един, крие и друго предимство – така много по-лесно ще успявате да съчетавате есенцията, която избирате да носите, с повода или конкретното събитие. Няма какво да се лъжем – съществуват аромати, които сякаш са създадени за определени сезони или части от денонощието. Все пак брилянтната външност твърде често опира и до правилното и подходящо подбиране на носените дрехи, аксесоари и аромати. Ето защо ви съветваме тази година да съсредоточите вниманието си върху откриването на нови парфюми, които ще ви донесат щастие и допълнително самочувствие.