Ниа Хаджийска дава пример на всички да вършат добрини

0
1295

Нейното име е Ниа Хаджийска и не за първи път името ѝ навлиза в медийното пространство. Тя е само на 16 години, но вече е направила много за родината си и за обществото, в което живее. Тя има будна съвест и огромно желание да помага на нуждаещите се.

Ниа се прочу още през ноември 2014 г., когато отряза косите си и ги дари за перука на онкоболната си учителка по музика. Тогава постъпката на 11-годишното момиче вдъхнови и още деца, които пожелаха да направят същото. Ниа стана победител и в номинациите „Лице на годината“ по Нова телевизия.

Днес вече порасналата Ниа продължава да твори добро. В момента тя е ученичка в девети клас в СУ „Св. Климент Охридски“ в град Костенец. Поради извънредната ситуация заради епидемията от коронавирус Ниа също се обучава дистанционно. Тя разбира колко е важно децата да не прекъсват образованието си. Затова тя решава да направи жест към няколко ученици, чиито семейства нямат възможността да плащат за онлайн обучение.

Гимназистката избира да дари парите от училищната си стипендия на четири свои съученици. Сумата е достатъчна, за да бъде платен интернетът на тези деца, за да могат те също да продължат обучението си вкъщи и да не изостават от другите деца. Според Ниа образованието е нещо изключително важно и всяко дете трябва да има достъп до него.

Тя не иска благодарности за своята постъпка. Желанието ѝ е простичко – да бъдем добри един към друг и да си помагаме. Ниа казва, че помагайки на другите, тя самата се чувства жива и щастлива. Искрено се надява, че нейното добро е заразно и повече хора ще дарят частица от себе си, за да помогнат на някого и да го зарадват. В трудния период, в който се намира целият свят, начинът да оцелеем е да си помагаме.