В закачката се включиха много известни личности

Приложението, което показва как ще изглеждаме когато остареем, завладя социалните мрежи. За часове хиляди потребители по цял свят се включиха в закачката. Сред тях са и знаменитости.

Първоначално звездите приемат с недоверие, това което виждат в дисплея на телефоните си. Признават, обаче, че приложението е успешно и произвежда реалистични снимки.

Според психолозите има две обяснения за новата мания – едното е любопитството на младите, а другото – страхът от неизвестното.

„Никой от нас не иска да остарее, никой от нас не иска да е неизвестно напред в бъдещето какво ще му се случи, съответно точно поради тази причина се използват- врачки, баячки, всякакъв такъв вид услуги, които биха могли да ни дадат някакво успокоение, че бъдещето там- голямото страшното не ни очаква”, обясни психоложката Ина Антонова.

Компютърните специалисти предупреждават, че подобни приложения могат да крият рискове. Според компютърния специалист Христо Ласков всяко едно парченце информация, което споделяме за себе си, оставя следи. По думите на експерта може да има злоупотреби.

Досега приложението е прегледано от над 200 хил. потребители.