Когато ви предстои да закупите ново жилище има много въпроси, които трябва да си изясните преди това: какъв да бъде размера на имота, местоположението, удобствата, които търсите и може би най-важното ново или старо строителство да бъде то. Балансирането на всички тези желания не е лесен подвиг, но внимателното преопсмисляне ще ви се отплати години напред.

Възрасттна на едно жилище е основен фактор, когато говорим за цена, безопасност и поддръжка.

Въпреки напредъка на жилищното строителство, старите жилища все още остават доста предпочитан избор, поради своя чар, който притежават, ниската цена и сравнително просторните стаи. Недостатъкът обаче, при закупуването на старо жилище е, че 99/100 се налага цялостен ремонт. Най-често подобен ремонт не може да мине без къртене , като най-често се демонтира стара вана от банята, стара бетонна лята мивка от кухнята, плочки, мозайка, а понякога и стени. Ако и на вас ви предстоят подобни действия, то можете да се възползвате от фирма за къртене почистване и извозване , която да свърши всичко вместо за вас.

Строителните стандарти са се променили изключително много във времето, което означава, че по-старите жилища, може да не са устроени така, че да издържат на природни бедствия.

Плюсовете на новите жилища са именно в това, че те са чисто нови, никой не е живял преди това там, всичко си е чисто, ново и неупотребявано. Ще имате възможността вместо да рушите и да създавате наново, директно да пристъпите към изграждането и обзавеждането. Недостатъкът, разбива се, е във високата цена или в изчакването до финализиране на жилищната сграда (ако сте го закупили на зелено).