Лятото е съкровенното време, което да прекараш със своето семейство. Затова всички родители се опитват да изпълнят децата си с радостни впечатления, емоции, а също и да разширят кръгозора им. Пътуването до екзотични страни е страхотен шанс, от който определено всеки трябва да се възползва, но мнозина са изправени пред труден избор. Кои са най-подходящите дестинации за незабравима лятна почивка.

Турция

Тази страна гостоприемно отваря обятията си за българи през цялата година. Лесно достъпна, с много петзвездни хотели, където опитни аниматори забавляват децата, при това в чудесни детски клубове към самите хотели. Родителите по това време могат да отидат на спа процедури или да резервират маса в ресторант с чудесна кухня от цял свят. Най-добрият курорт за деца и техните родители разбира се е Анталия. Повечето места за настаняване разполагат със собствен плаж с чудесен пясък, плавно влизаш в тюркоазената вода на Средиземно море. Не са за подценяване и курортите на Егейско море – Кушадасъ, Мармарис, Дидим, Чешме. Навсякъде хотелите са на база all inclusive, разполагат със собствени аква паркове, водни пързалки, детский басейни. Близостта до международни летища, правят организираните почивки с чартър от България удобни за всеки турист.

 

Гърция

Всеки път, когато посещавате тази прекрасна страна, вие отново се убеждавате, че „Гърция има всичко“. Включително за пълноценна семейна почивка. Тази люлка на човешката цивилизация е изпълнена с исторически паметници. А островите му се измиват от Егейско, Йонийско, Средиземноморско, Адриатическо море. Гърция предлага на туристите разнообразна природа: меки пясъчни плажове, скали, живописни планини, заливи със спокоен климат, мистериозни пещери, древни акрополи, цитадели. На островите има много места за екскурзии! Да отидеш с дете на някой от гръцките острови: Крит, Родос, Кос, Корфу означава да се насладиш напълно на топлото море, нежното слънце, красотата на символите на Гърция – кипариса, кедъра, маслиновите горички. А развлеченията са просто многобройни – аква паркове, океанариуми, увеселителни паркове, разходка с корабче.

 

Хърватия

Перлата на Адриатическа Хърватия е изпълнена със Слънце почти 365 дни в годината. Средновековната архитектура в градовете, потъналите кораби в Адриатическо море, примамващи с истории за съкровищата на пиратите. Най-чистото море и добре поддържаните плажове. Хърватия е място за семейна почивка, която съчетава море, планина и култура.

 

Египет

За тези, които обичат да комбинират семейна почивка с чудесни екскурзии, можем спокойно да препоръчаме пътуване до Египет. Тази страна много обича децата. За тях египтяните организират отделен кът във всеки, дори и в най-малкия хотел. Запознаването с древни артефакти може да започне в столицата. В Кайро много хотели, които предлагат удобни семейни стаи за родители с деца. Ако ваканцията ви попада в най-горещите месеци, можете да се ограничите до посещение на отдела на Музея на антиките, който е отворен специално за деца. В тематичния парк „Селото на фараона“ можете да се снимате до възродените „фараони“. Magic Galaxy предлага забавления за най-малките пътешественици от двегодишна възраст. Можете също да посетите парка Ал-Азхар в Кайро или Големите пирамиди в Гиза с деца.

Египетските курорти, разположени на брега на Червено море, предлагат на туристите бели пясъчни плажове и живописни коралови рифове. Семействата с деца предпочитат почивка на плажа в Шарм ел Шейх. Дълга пясъчна ивица с нежен вход към морето, без дупки и камъни – това е плажът Nabq Bay. Нашите сънародници обичат да релаксират тук по всяко време на годината. За децата всяко място за настаняване разполага със собствени клубове според възрастовите интереси. В Шарм ел-Шейх младите туристи ще бъдат зарадвани от яркото шоу „1001 нощ“ в развлекателния център „Алф Лейла Ва Лейла“, както и може да посетят водните паркове Aqua Park City и Cleo Park.

Голям брой екскурзии до египетски атракции се организират от хотели в Хургада. Курортът посреща чуждестранни пътници повече от пет десетилетия и се е научил да предоставя услуги на най-високо ниво. Възрастните членове на семейството могат спокойно да оставят децата на грижите на бавачка и да отидат на екскурзия. Аквапаркове като Jungle, Sinbad, Titanic, Delphinarium, Sand City Museum на пясъчните фигури, лодки за разглеждане на забележителности с прозрачно дъно очакват малките гости на Хургада.

 

Турция, Гърция, Хърватия, Египет, са едни от многото страни, където да се отдадете на заслужена семейна почивка. Страни известни със своята необятност, чудесен климат, национален колорит и множество забавления за малки и големи.