Претенденти от пет континента се борят за титлата Super Model Universe 2019 в петзвездният хотел „Свети Спас” в СПА столицата на Балканите – Велинград Индия, Малайзия, Португалия, Черна гора, Естония, Холандия, Сърбия са само част от държавите, изпратили най-добрите си модели в България.

Събитието се провежда в петзвездният хотел „Свети Спас” в СПА столицата на Балканите – Велинград, а хотели СИРОНА са избрани за домакини на събитието не случайно. Балнео хотел „Свети Спас“ и СПА Клуб „Бор“ бяха първите хотели в България, които миналата година спечелиха туристическите „Оскари“ Haute Grandeur 2018 в Дубай. Финалистите, които ще се борят за титлата Super Model Universe 2019 пристигнаха в хотел „Свети Спас”.

Миналата година конкурсът се е проведе във Филипините под патронажа на Министърът на туризма. Титлата при мъжете бе спечелена от българин и това е причината страната ни да е домакин тази година. Г-жа Меги Савова е сред най-известните лицензианти на конкурси за красота в България.

През годините е коронясвала редица български красавици и ги е изпращала по света да представят родината ни. Тя сподели, че е избрала конкурсът да се проведе във Велинград, за да се популяризира по света СПА туризма, а престижните международни отличия, които получиха хотели СИРОНА ги правят идеалното място за събитие от такъв ранг. Приятната обстановка, красивата природа и изключителната атмосфера бяха допълнени от невероятните умения на Chef Ивайло Дюлгеров, който впечатли всички с невероятни кулинарни изкушения.

Участниците в конкурса имаха възможност да отдъхнат за кратко и да се насладят на минералните басейни и СПА центъра, преди да започнат репетициите и подготовката за конкурса. Тази вечер претендентите за титлата Super Model Universe 2019 дефилираха в национални носии, а велинградчани и гостите на хотела имаха възможност да гласуват и да изберат своите фаворити. Super Model Universe 2019 на публиката станаха българинът Стилиян Сариев и представителката на Източна Европа – Олена Събботина. Участниците в конкурса получиха подаръци от любезните домакини – хотели СИРОНА и от козметичният гигант РЕФАН. Утре моделите ще дефилират с официални дизайнерски тоалети на Бутик „РЕЗЕРВЕ”.