Радослава е последното за момента попълнение в каталога на музикална компания “Fantasy Group Media”.

 

Младата изпълнителка е познато лице на музикалната аудитория. Певицата се отличава с отлични певчески умения и запомнящ се тембър, който умее да докосва сърцата на слушателите. Любопитното тук е, че Радослава е първата вокалистка на група “Фантазия”, веднага след като Силвестър Матеев-Силвър я наследява от баща си преди близо 10 години.

Днес тя застана пред нашият екип по-откровена от всякога, за да разкаже как се роди идеята за „Мойта доза“, да отговори на дълго незададените въпроси за отношенията и със Силвестър и творческата им раздяла, както и за бъдещите и планове.

Здравей, Радослава. Срещаме се с теб месец след дебютът ти в музикална компания ФГМ. Как се роди идеята за “Мойто доза”?

– Здравейте. Благодаря ви за проявеният към мен интерес. Идеята за “Мойта доза” е на двама ни със Силвестър, който вече, всъщност винаги, е мой продуцент. Решихме да направим закачливо и ритмично парче. Много се вълнувах, когато “Мойто доза” още беше в процес на създаване. Аз познавам и обичам стилът на FGM, това е моят, а вече и вашият стил.

 Очакваше ли тази песен да се приеме толкова добре от феновете?

– За мен беше важно да поднеса песента на феновете точно в този и вид и като звучене, и като видеореализация. Те от своя страна не ме разочароваха, за което им благодаря.

По проекта ти работиш със Силвестър Матеев – Силвър. За никого от феновете вече не е тайна, че ти си първата певица на група “Фантазия”, когато преди години Силвър наследява бенда от баща си. Когато стана част от лейбъла, те те приветстваха с публикации “Добре дошла у дома”. Как реши след години да се прибереш “у дома”?

– Горда съм, че съм част от семейството на FGM. Първите ми стъпки на сцената бяха именно със Силвестър и група “Фантазия”. Тогава бях на 14 години. Повечето певици са запознали на тази възраст. Работихме заедно доста години, но пътищата ни се разделиха. Някак си ми идваше в повече всичко, през което минавам. Да си част от развиващ се оркестър не е никак лесно. Да бъдеш отговорен на 14 не го умее всеки. Да си малък на години, а да живееш, като голям това го можеше само шефа, за което му се възхищавам. И така..реших да си почина. През това време се омъжих, създадох семейство. А, нещото, което днес ме мотивира да застана пред народа и да го радвам е моята дъщеря.

Променя ли времето хората и отношенията? Можем ли да кажем, че след тази професионална раздяла със Силвър отношенията ви са променени?

– Не. Напротив. Със Силвестър не сме били в лоши взаимоотношения никога. Знаех, че пътя е FGM и знаех, че той няма да е против. Един приятелски разговор беше достатъчен да си дойда у дома.

Какво да очакват феновете от теб оттук нататък? Може би дует с някой от останалите изпълнители на FGM?

– От мен феновете да очакват много качествена и съвременна музика. Тя ще бъде направена с много любов. И дуети да очакват. Къртечницата на FGM е заредена с патрони.

 

 

Като жена, няма как да не те попитам: има ли завист във вашият бранш?

Ако ти отговоря с „не“, ще си помислиш, че те лъжа. Ще ти отговоря така: аз бягам от гордост, злоба и завист. Горещо препоръчвам и на останалите. Ние, като изпълнители имаме още много песни за изпяване. Да не си губим времето с глупости.