Кейт Мидълтън стана майка на момче

Кейт Мидълтън роди момче. Това е третото дете в семейството на херцогинята на Кеймбридж и британския престолонаследник принц Уилям. Двойката вече се радва на 4-годишния Джордж и малката Шарлот, която само след седмица ще навърши три годинки.

Бебето е проплакало за първи път в 11.01 ч. местно време в лондонската болница „Сейнт Мери“.

Малкият принц, който е пети поред за наследяване на трона, тежи 3900 кг. Той идва на бял свят в деня, когато католиците отбелязват Гергьовден.

JUST IN: The Duke and Duchess of Cambridge, Will & Catherine, greet well wishers outside the hospital with their new baby boy just hours after his birth pic.twitter.com/8TBsj9PYmb

— MSNBC (@MSNBC) April 23, 2018

Принц Уилям е присъствал на раждането. До момента името на новороденото все още не е обявено официално. Засега фаворити на букмейкърите са Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип. Именно Артър е едно от имената както на принц Чарлз, така и на принц Уилям.

Уилям и Кейт вече получиха поздравления за новия член на семейството си от кралския дворец, както и от британския премиер Тереза Мей.

Новината за новороденото кралско бебе беше съобщена така: „Бъкингамският дворец с гордост съобщава за раждането на принц в деня на Свети Георги 2018 година! Бог да пази Кралицата!“

След това, за да бъде спазена кралската традиция, пред Бъкингамския дворец беше поставена прокламация в златна рамка, в която се съобщава за раждането на принца. Само няколко часа след раждането принц Уилям доведе в болницата принц Джордж и принцеса Шарлот. След това всички заедно напуснаха болницата.

Раждането на момченцето създава прецедент в историята на британската монархия. За първи път момиче – принцеса Шарлот, ще бъде преди брат си сред претендентите за наследник на трона.

През 2013 година беше отменен закон, датиращ от XVIII век, според който само мъже могат да наследяват британския престол.

Новият принц е шестият правнук на кралица Eлизабет Втора и пети поред наследник на трона след по-големия си брат – 4-годишният Джордж и 2-годишната си сестра Шарлот. Преди тях са баща им принц Уилям и дядо им принц Чарлз.