Фолк изпълнителят Румен Борилов скочи срещу пошлото в днешната музика. В интервю за Secret.bg и „Famous VOX“ певецът призова да се пее повече за истински неща в живота.

Безспорно най-големият му хит е „Хиляда пъти“, който се радва на над 12 милиона гледания в YouTube, при това качен в малък канал. „Не знаех, че съм толкова лиричен човек. Много по-лесно ми е да напиша лирична песен, балада, отколкото избухваща. Опитвам се, но трудно става да направя нещо по-живо. Забелязвам, че баладите им липсват на хората, не може да се пее само за пари, коли и жени, а за истинските неща в живота. Да, има пари и коли, но накрая като останеш сам си казваш, че това не е за теб. Има неща като любовта, без които не можем“, споделя Румен.

Ако гледаемостта определя това дали някой е харесван, значи съм от харесваните изпълнители. Гледанията на изпълнителите от нашия лейбъл – FGM, са реални, за другите не знам. Съдейки по моя опит, имам песен, която е гледана 12 милиона пъти. На първите милиони се усещаше по реакцията на хората, че я знаят, че я харесват и ме разпознават на улицата. Това ме накара да се замисля как може да има песни с по над 20 милиона гледания, но аз да не съм я чул“, казва още певецът.

„Истината е една – когато музиката е направена както трябва, не остава незабелязано от слушателите. Не можеш да излъжеш публиката, че можеш да пееш, а и не трябва“, допълва изпълнителят.

Ето какво споделя още той в интервюто: