Все по-често големи имена в българската музика „съживяват“ фолклорни песни. Известни музиканти изпълняват “позабравени” парчета, залагайки на нов и модерен аранжимент и запазвайки красотата на българският фолклор.

Последният пресен пример за „възродена“ фолклорна песен е “Притури са планината”, в изпълнение на Невена Цонева и Ку-Ку Бенд. Проекта разказва историята за алпиниста Христо Проданов останал завинаги на Еверест.

Силно повлиян от идеята да бъдат припомнени стойностните песни от миналото, в новата си песен “#ВлизамИгиВдигам”, Силвър включва в текста част от култовата песен на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд – “Студио Х”.

“Когато чух “Притури са планината” в изпълнение на Невена Цонева и Ку-Ку Бенд се разплаках. Идеята на самият проект е много докосваща, а изпълнението на Невена въздейства допълнително. Затова реших в новото си парче да включа част от “Студио Х”. Защото Слави Трифонов и екипът му са героите на нашето време, за които един ден нашите деца ще разказват на децата си. “Черните ни дрехи крият, колко са бели душите ни” е фраза, която щом чуеш веднага се сещаш от къде е.” – развълнувано споделя Силвър часове след премиерата на новото му парче.