Срещаме се със Силвестър Матеев – Силвър, където между хилядите му ангажименти, като фронтмен, продуцент, изпълнител и не на последно място – баща,той успява да намери време за екипа ни, за да отговори на въпросите, които вярваме са интересни на всеки един негов фен.

Ето какво сподели Силвър пред екипът на Green-news:

С какви чувства заставате пред нашият екип след новината за краят на група „Фантазия“?

– Ха ха. Личи си, че и Вие, като повечето читатели сте се подвели по заглавията в медиите, не сте прочели статиите и не сте разбрали, че ние обявяваме край на поемането на ангажименти, тъй като графиците ни са пълни. Заставам щастлив пред Вашият екип, защото за момента няма нещо свързано с „Фантазия“, което да ме притеснява. Получихме цели две награди за „Прогрес“, краят не е дошъл.

Информирани сме, че Вие работите 24/7, но по-скоро върху проектите на звездите от FGM. Не е ли време да промотирате ваше самостоятелно парче?

– Започвам да си мисля, че когато сте уговаряли интервюто с моят екип, от тяхна страна е било настоявано да ми зададете въпрос за самостоятелно мое парче. Това е нещото, което слушам на ден по хиляда пъти: „Силви, трябва да пуснеш нещо сам.“; „Силви, това парче за теб ли?“; „Силви, хората питат.“ 
Наистина работя 24/7, понякога и повече. Не се оплаквам. Това ме прави щастлив. Мисля, че скоро ще има и мое самостоятелно парче.

 

Какво Ви вдъхновява, за да създавате музика?

 – На първо място Бог. Често пъти сядайки зад компютъра не знам какво ще стане. Започвам да работя и се получават интересни неща, поне така мисля. Друг път ме вдъхновява дадена ситуация, чувство или емоция. Но Бог е в основата на всичко.

Намирате ли време за себе си изобщо? Впечатление ни прави, че под всеки един проект, продуциран от FGM, Вие сте или аранжор, или текстописец , или режисьор.. или всичко. На голяма част от продукцията пише „Музика, текст, аранжимент, режисьор – Силвестър Матеев – Силвър“?

– Дори имам планове скоро моето име да бъде изписано и срещу „Видео и обработка“, за да затворя кръга съвсем (смее се). Време за себе си не намирам или по-скоро не оставям, което не е редно. Но смятам, че сега е момента, в който аз и екипът ми трябва да работим още по-усърдно, защото всъщност още не сме достиганли основната си цел. Вярвам, че успехът е в постоянството. Всички от нашата фирма сме хора, които не сме родени да сме на работа от понеделник до петък от 09:00ч. до 17:00 часа и в уикенди и на празници да почиваме. Успешните хора в неделя бързат за работа, а не за разходка в мола.

Плаши ли Ви конкуренцията?

– Ни най-малко. Конкуренцията ражда качество. А качеството е нещо, което нашата публика заслужава.

Съвсем скоро „FGMRecords“ направите първите си 100 000 абоната. Какво следва оттук нататък?

–  Забелязали сте. Този ни успех е от изключително голямо значение за целият FGM. Сега следват още по-хубави проекти, надявам се. 

FGM обръща внимание на музикантите инструменталисти, защо?

– Готин въпрос. Благодаря, че ми го задавате. FGM обръща внимание на музикантите инструменталисти, които не желаят по една или друга причина да са част от бенд или оркестър, а искат да развиват самостоятелна кариера. В България има страшно много инструменталисти, които не успяват да се развият, ако не са част от дадена музикална формация. FGM е готова да застане зад тези таланти. За всеки трябва да има поле за изява, още повече щом е дарен с талант. Ето, само преди няколко дни Ангел Малаков, музикант от такава класа и толко знатен музикантски род промотира „Angel Talava“ в колаборация с Мънки. Смея да твърдя – космически проект.

В началото на година Вашата компания издаде и първият си албум, който беше на Румен Борилов и е озаглавен „Хиляда пъти“. Кой ще е следващият албум продуциран от лейбъла?

– Да, така беше. Първият ни албум, с който много се гордеем. Няма да Ви кажа, кой ще бъде следващият ни албум, защото трябва да има нещо интересно, за да може пак да ме поканите на интервю.

 

Благодарим Ви за това интервю! Какво би пожелал на читателите ни? 

– И аз благодаря. На читателите на Green-news пожелавам най-вече да са здрави и да четат Green-news, защото тук истината бива представяна такава, каквато е.