Всички слухове се оказаха верни. Слави Трифонов обяви в края на последното си предаване в сряда, че ще прави политически проект, който ще се казва „Няма такава държава“, както и телевизионен проект с име „Седем-Осми“, както е и името на продуцентската му компания. Това обяснява защо Слави Трифонов няма бъдеше в бТВ и не продължи догова си – телевизията не би подкрепила политически проект на свое лице.

Опитите на Слави Трифонов да влезе в политиката няма да са от днес. През 2011-а година шоуто му си имаше собствен кандидат за президент в лицето на Меглена Кунева. През 2016-а година пък той инициира национален референдум за намаляването на субсидиите на партиите.

Последната му политическа проява беше да се застъпи за майките на деца с увреждания и дори да води протести, седнал на стол. Действията му обаче подпомогнаха за промени в закона, с които майките получиха повече средства и привилегии.

Девет години по-рано пък самият премиер Бойко Борисов обяви в предаването на Сашо Диков по Канал 3 „Пет за четири“, че шоуменът и бъдещ политик (от тази вечер) е посикал от него 50% влияние в ГЕРБ.

Премиерът поясни тогава, че искането на Трифонов означавало на практика при определянето на министри един да се посочва от него и един от Слави Трифонов. Казах му: “Съжалявам. Това не може да се случи”.