Преди няколко години не знаехме какво представлява ПХ (правилното хранене), не сме мислили за опасностите от пластмаса, не се притеснявахме за качеството на водата, която пием, не искахме да сортираме боклук и т.н. Хубаво е, че сега за нас това не са само думи! В крайна сметка искам нашето здраве и нашите близки да нямат здравословни проблеми. И за това трябва да се грижите както за себе си, така и за природата.

В тази статия от Capino.bg искаме да поговорим за най-важното нещо за човек – водата. Тялото ни е средно 60% вода и е много важно каква вода пием всеки ден. Разбира се, искаме да разгледаме този въпрос в ключа на нашия предмет и да отговорим на въпроса: как да пречистим водата със сребро?

Защо се използва сребро за пречистване на водата?

Фактът, че от древни времена на среброто се приписва лечебни свойства, е добре известен факт. Богатите винаги избирали сребърни съдове и прибори за хранене: чаши, чаши, вилици и т.н. Сребърна лъжица, между другото, все още е задължителен подарък за кръщенето на дете. Но си струва да се каже, че днес медицината активно използва Ag:

  • среброто е част от много противовъзпалителни лекарства,
  • мехлеми за лечение на рани и изгаряния,
  • зъбна амалгама.

Добре известният факт е, че сребърните йони унищожават опасни микроби, а среброто във вода пречи на тези паразити да се развият. Съответно то пречиства водата. Не бива да се надяваме, разбира се, че водата от цъфтяща река може да бъде пречистена със сребро. В този случай дезинфекцията на водата трябва да се извършва само чрез специални филтри, пречистватели и т.н.

Как среброто пречиства водата?

Пречистването на сребърна вода е прост и разбираем процес. Ако си припомните малко учебната програма и курса по химия, всичко ще ви стане ясно и определено можете да кажете дали среброто пречиства водата. Когато H2O взаимодейства с Ag, сребърните йони преминават във водата. Те са гръмотевична буря за вредни микроорганизми, бактерии. Водата със сребърни йони не е подходяща само за пиене. На негова основа се правят вани, маски за лице, съдове, играчки се измиват с него. Но не прекалявайте. Сребърните йони във вода не трябва да надвишават концентрация от 50 μg / L. Но е малко вероятно да успеете да пренаситите водата с йони …

Може ли среброто да се използва за пречистване на водата у дома?

Възможно е, необходимо и изобщо не е трудно. Нека се опитаме да отговорим на въпросите: как да пречистим водата със сребро. Разбира се, говорим за вода, която първоначално е била чиста – от кладенец, изпод филтър, от бутилка. За вас и за мен е важно водата, която ще се използва за пиене или готвене, остава толкова чиста след съхранение. Най-често съхраняваме вода в пластмасови бутилки и именно в тях бактериите и микробите започват да се развиват много бързо. Това е много вероятно през лятото. Вероятно сте забелязали, че водата, която стои в пластмасова бутилка от дълго време (дори затворена с капачка), започва да има неприятна миризма и да се оцветява с течение на времето. И така, нашите препоръки как да пречистите и да си направите сребърна вода у дома:

  1. Налейте една чаша или кана с вода у дома.
  2. Поставете сребърна монета на дъното на каната или спуснете йонизатора.
  3. Приготвянето на сребърна вода ще отнеме няколко дни. След това просто добавяйте вода в каната и пиите с удоволствие.
  4. Вашите сребърни бижута във вода само забавят растежа и развитието на бактериите.

Но също така си струва да се помни, че водата в сребро е била използвана в древността. Тя приписва лечебни качества. Смятало се е, че помага:

  • с очни заболявания
  • кожни заболявания
  • нарушение на стомашно-чревния тракт.

В допълнение, металът насърчава подмладяване, повишава имунитета, повишава производителността и издръжливостта.

Здраве на вас и вашите близки. Пийте повече вода и не се страхувайте да я почистите със сребро у дома.