Менталната аритметика представлява техника с хилядолетна история, която позволява на децата да се научат да броят задачки в различни нива на трудност в ума си, чрез представяне на числа под формата на изображения.

Една от основните цели на менталната аритметика е да научи детето бързо да възприема и обработва информацията в ума си.

Обученият мозък реагира на всичко по-бързо, в резултат на това се случва бързо усвояване на учебния материал, придобиват се ценни качества като дисциплинираност и организираност.

-Увереност в себе си

Чрез разкриване на потенциала си в кръг от нови приятели;

-Логическо и творческото мислене

Уникалността на техниката в хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка.

  • Успехи в учението
  • Отговорност и самостоятелност
  • Внимателност и концентрация

Процесът на обучение подобрява мозъка до невероятни възможности, ускорявайки процеса на мислене.

  • Фотографска и слухова памет

Децата не се занимават само с изчисления, те участват и в образователни игри.

Детето се научава да брои в главата по-бързо от калкулатора, развива памет, внимание и скорост на мислене. Доказано е, че ученето ускорява мисловния процес. Децата, които са усвоили техниката, ще се адаптират по-лесно към професията и ще получат ръководна позиция.

Психичната аритметика е начин за развитие на интелигентност при децата. Учителите, които практикуват часове, учат децата бързо да броят в съзнанието си по нестандартна схема. Тази техника развива въображението и логиката на детето, тренира паметта и ги учи бързо да се справят със сложни примери.

В уроците по биология сме учили, че лявото полукълбо отговаря за логиката и анализа, а дясното за интуицията и въображението. Началното образование се основава на изучаването на точните науки. А времето за танци, рисуване и музика се разпределя по остатъци. От 4 до 12 години детето е във фаза, когато мозъчните му клетки се развиват активно. Ежедневните занимания в класната стая няма да помогнат да се разкрие пълният потенциал на бебето. Програмата за ментална аритметика е насочена към развиване на стабилни невронни връзки на лявото и дясното полукълбо. Ето защо е най-добре да започнете занимания с малки деца.