Актрисата Теодора Духовникова, която наскоро се превъплъти в ролята на онкоболната Виктория Дамянова в „Откраднат живот“, направи неочаквана изповед в личния си профил във „Фейсбук“.

„Толкова много пъти съм играла хубава жена, с две гърди и токчета, че това отдавна не ми е интересно. Темата за рака на гърдата, обаче, ми е много важна и много лична. Била съм лице на тази кампания на списание Ева, имам такъв случай в семейството, самата аз преживях наскоро този кошмар. Слава на бога с добър край“,пише Теодора.

Тя продължава с благодарности към проф. Гаврилов, който е известен онколог, и към д-р Марга Николова за всичко.

„И съм безкрайно щастлива, че се случи така, че мога да говоря за това в Откраднат Живот. Вероятно знаете, в повечето такива случаи, мъжете не знаят как да понесат такава ситуация и просто си тръгват. Това, което се случва в историята между Виктор и Виктория обаче е толкова вдъхновяващо и толкова отвъд баналната любовна история. Защото наистина това, което един мъж може да направи за една жена в такъв момент, не може да направи дори най-великото лекарство на света“, казва още Духовникова.

41-годишната Духовникова е една от най-разпознаваемите и обичани български актриси. Тя нееднократно е участвала и в благотворителни събития за борбата с рака на гърдата, но за първи път споделя през какво е преминала в личен план.